Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Hötorget  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-maj-22Enigma22-5-09  16:13 
Arkivera tills 2009-maj-24ullabella24-5-09  19:01 
Arkivera tills 2009-juni-2Enigma2-6-09  11:48 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Bertil
Skickat tisdag den 2 juni 2009 - 12.20:   

Kul och sant inlägg av Durga. För en tid sedan ville en vänlig kund (har pratat med honom ibland) reklamera en vara som var uppenbart trasig (som han kunde konstatera först hemma). Gubben vi talar om var extremt otrevlig mot kunden och var mycket ful i mun mot densamma. Knappast något som en som drev seriös "firma" skulle vara.
Smarto
Skickat tisdag den 2 juni 2009 - 17.43:   

Jag tycker det är rimligt att man har kravet att säljarna på hötorget är företagare som betalar f.skatt och moms (det varierar nog dock från företagare till företagare hur mycket som tas upp av intäkterna men privatpersoner tar ju inte upp en endaste krona utan dessa "svarta pengar" kan ju snabbt omsättas till inköp av nya varor med prisstegring på auktionsmarknaden som följd).

Allmänheten kan ju alltid åka till på de olika kakluckorna runt sthlm eller ta tricken till fårberg eller hålla till på egen mark typ villatomt eller bostadrättsföreningens gård/parkering eller sälja på tra dera.

Skälet till att dra upp rågången vid företagare och därmed stänga ute allmänheten är nog så att bland allmänheten finns det fler oseriösa än bland företagarna.

Företagarna har ju speciella lagar (läs momslagen om ni orkar)att följa och dessutom finns det både myndigheter och revisorer som följer upp det hela.
Håller med
Skickat tisdag den 2 juni 2009 - 21.03:   

Från början var Hötorget till för FÖRENINGAR på söndagar. Sedan ändrades det tydligen till FIRMOR. Eftersom det är fritt fram att ha loppisbord på t ex Odenplan, kommunala skolgårdar, förortscentrum för skolklasser m m,så varför inte på Hötorget. Lite nytänkande behövs. En kvinnlig försäljerska står varje vecka med samma italienska (dyra) figuriner, vore det inte roligare att se lite omväxling på torget???
Durga
Skickat tisdag den 2 juni 2009 - 21.13:   

Enigma, vad naiv du är.Politikerna är skiträdda för loppisar oberoende av partifärg fast sossarna är värst.DE vill inte ha loppisar och gör allt för att motarbeta dessa.

Varför är Stockholm den enda stad i världen utan riktig ordentlig loppis tror du? Säg inte Vårberg,för det är ingen riktig loppis. Den är till för att ge handlarna möjlighet att "stjäla" gods av godtrogna där innan öpping.

Titta bara alla större loppisar ligger utanför Stockholm som Galoppen, Siggen med flera.

Visst det vore kul med en central loppis i Stockholm där alla får sälja.
Loppis Farfar
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 januari 2010 - 10.17:   

En loppis jag var på köpte jag flera tekniska prylar av flertalet försäljare fick kvitto
och 7 dagars återköps garanti arrngören hade rekomenderat säljarna att göra det Helt fanatstiskt all prylar funkade.
Loppisen var Rotan
ÅÄÖ
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 15 januari 2010 - 14.04:   

Håller med om att Hötorget blivit sämre vad beträffar stånden. ALLT FÖR MÅNGA piratkopierade asienvaror som inte har där att göra över huvud taget men orsaken är, vad jag hört, politiska. Politikerna i Stockholv vill att invandrarna skall skaffa företag och då tränger de bort svenska antikhandlare med riktiga loppisvaror.
Tråkigt ty det förstör en mycket trevlig marknad och blir bara till en avskälpningsplats för varor som ingen vill ha och ingen blir glad av att se. Bättre lösning för att stödja invandrare måste det väl finnas.
På Hötorget kan man nästan varje vecka hitta bättre varor än på de flesta antikmarknader, undantaget Älvsjö. Självklart varierar prisnivån som över allt annars på secondhandmarknaden.
Konsumentköplagen § 9 kan vara en nyttig läsning innan besök på varje loppmarknad
Bena
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 2 mars 2010 - 16.56:   

Jag gillar ju Hötorget, jag!