Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Skivmässa  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-juni-05soda5-6-09  23:15 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Anders
Skickat lördag den 6 juni 2009 - 14.09:   

Stämmer verkligen det Soda? Jag har bott i Skaraborg i 10 år men ALDRIG varit på skivmässan i Hova! I stort sett all min erfarenhet från mässor är DYRT SKRÄP så jag har aldrig brytt mej om att åka dit! Men Hova kanske är ett undantag? Någon mer som har erfarenhet därifrån?
soda
Skickat lördag den 6 juni 2009 - 22.15:   

Att där inte bara är skräp törs jag väl nästan lova, men om det är billigt eller dyrt är en annan sak. Tyvärr så görs mycket av de bästa affärerna redan på campingplatsen mellan tillresta samlare och handlare. Kanske redan från onsdag eller torsdag innan.

Lördagens mässa kan jag inte säga så mycket om. Det är flera år sen jag var på den och nätet har förändrat mycket de sista åren. Söndagen däremot är mig veterligt norra Europas enda skivmässa för stenkakor och där har jag både köpt och sålt en del under flera år. Numera säljer jag inget, men åker nog dit för att köpa ändå.
Per T
Skickat söndag den 7 juni 2009 - 11.21:   

Eftersom det var jag som startade skivmässorna i Sverige (i Hova 1981) och därmed har en hel del erfarenheter från dessa - och då inte bara här i Hova - så kan jag väl få berätta bl.a. följande:

Hovamässan erbjuder i stort sett allt i skivväg (även DVDn, böcker, musikkuriosa, tröjor o.s.v).
Priserna varierar förstås kraftigt, men jag vill påstå att chansen att köpa till lägre priser än vad man gör på ex.vis Tradera är mycket stor!
(Kommer själv att sälja ett 100-tal "nyinkomna"
svenska 60talsinglar, t.ex. Skogman, Lill-Babs och Siw M, för tjugo spänn styck. Samtliga är i nyskick. (Det var den reklamen...)
Vad gäller stenkakor, så är vi inbitna samlare av sådana väldigt förvånade över att inte fler samlare hittar hit. Det är HELT andra (läs lägre) priser här än på internet.
När jag lämnade över arrangemanget till den lokala föreningen Rockfickan för några år sedan, gjorde vi en överenskommelse om att mässan fortfarande skulle ha en lågpriskaraktär vad gäller entré, bordshyror (150 kr/m under lördagen resp 50 kr/1,5 m under söndagen) och servering. Inte heller några p-avgifter. Under de första c:a tjugo åren (minns inte riktigt...)var entréavgiften tio spänn eller helt gratis. Numera kostar det 20 kr under lördagen, medan söndagen har fritt inträde.
Försäljningen innan mässan börjar har alltid varit ett bekymmer och det delar man med alla typer av mässor. Många bra grejor försvinner dagen eller dagarna innan mässan och det sker då oftast på Otterbergets Camping. Men man skall också komma ihåg att 80% av försäljarna dyker upp först på själva mässmorgonen. Många av dem kommer långväga ifrån, t.ex. från Umeå eller Tyskland. Rockföreningen införde häromåret en s.k. floor right, d.v.s. en möjlighet att komma in på morgonen samtidigt med försäljarna. Det kostar emellertid 100 kr. Kanske mest för dem som jagar de dyraste plattorna...
En del handlare kommer först vid nio-halvtiotiden, förresten!
Jag skulle så klart kunna berätta mera om mässan, men det är bättre att ni återkommer på detta forum om ni undrar över något ytterligare.
Slutligen: Vore kul om ni slog ihop er några stycken i en bil och kom hit och bildade er en egen uppfattning. Varför inte tälta på campingen fr.o.m. torsdagkvällen..? All the best!
soda
Skickat måndag den 15 juni 2009 - 22.03:   

Jag har varit sjuk och eländig hela helgen och är det fortfarande, så det blev inget med mässbesök.

Kan man få en rapport från någon som var där möjligen? En eller båda dagarna.

Fanns det nåt lite extra kul och hur var det med prisbilden?
Peter
Skickat torsdag den 18 juni 2009 - 19.19:   

Jag skulle också vilja veta hur det var eftersom jag inte kunde åka dit. Ingen här på AP som var där?
Skivsamlaren
Skickat fredag den 19 juni 2009 - 9.20:   

Samma skräp som vanligt
handel före
Inträde
OSV
positive Jonas P
Skickat tisdag den 23 juni 2009 - 21.45:   

Mycket folk! Stort och brett utbud.
Själv hittade jag några bra LPn:
Dylans Freewheeling, Neil Youngs 2:a, Tim Hardins "Suite for..." och Hansson & Karlssons Monument-LP. Alla i fint skick och för ungefär halva "normalpriset".
Köpte även några svenska punksinglar till bra priser. Mot slutet av mässan kan man förhandla sig till rejäla rabatter av vissa försäljare.
De danska säljarna har låga priser på singlar, men desto högre på t.ex. jazzLPn!
Jag betalade hundra spänn extra för att komma in kl åtta med försäljarna och om man ändå åker ganska långt, så är det värt det. Särskilt som det är svårt att hinna igenom alla backar.
Karl S Koga
Skickat tisdag den 30 juni 2009 - 15.04:   

Hej!! Lite senfärdigt ville jag bara berätta att Hovamässan var lika bra som alltid. DET VAR 9:E ÅRET I RAD FÖR MIN DEL. Åk dit nästa år så får ni själv kolla om ni tyckte det var bra.
Emidicta
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 11 augusti 2009 - 14.46:   

Jag var på mässan för första gången i år - bara söndagen för min del. Jag blev totalt överrumplad av priserna - så mycket lägre än Tradera hade jag aldrig kunnat tro. Att det sedan var dyrare än min lokale handlare får man väl ta, speciellt med tanke på den nästan genomgående högre kvaliteten. Vi kanske ses nästa år, Soda? De bestämde att det ska börja klockan 10 ist. f. 9 nästa gång, kanske jag ska tillägga.