Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Tradera visavi posten  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-juli-03dd3-7-09  21:04 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Länge leve Posten!
Skickat lördag den 4 juli 2009 - 9.53:   

Nej, faktsikt inte! Jag packar ordentligt så jag behöver inte skylla på Posten...
Länge leve Posten!
Skickat lördag den 4 juli 2009 - 9.58:   

Och sen får vi nite glömma den största och avgörande nackdelen med DHL, deras färdiga lådor.

Hur packar man t.ex en blomkruka (max 2 kg) i en M-låda som är 9 cm hög??? Ska den gå att packa någorlunda så måste man använde en XL-låda och då blev frakten helt plötsligt svindyr!

Nej, jag kommer att fortsätta använda Posten för där får man använda egna lådor.
Duga
Skickat lördag den 4 juli 2009 - 19.38:   

Supersmidigt med DHL´s lådor, Schenker kan du välja som du vill egen låda eller deras. DHL´s XL-låda kostar 115 kr då får du packa 10 kilo i den. Med posten skulle det kosta 225 kr...
#7c5#c#©
Skickat lördag den 4 juli 2009 - 23.00:   

Man får använda egna kartonger när man skickar med DHL åxå så du Länge leve posten är inte ett dugg bunden till DHL´s färdiga kartonger!!
Berra
Skickat söndag den 5 juli 2009 - 0.21:   

Sen borde man ju se på HUR dom hanterar kundernas varor!!!
Jag har/har haft kompisar som jobbat på schenker i flera städer. ALLA säger att det kastas med paketen, vissa paket öppnas o saker plockas ur innan man åter packar om i ny låda. Det är inte speciellt säkert att skicka via dom!!!
Franco
Skickat söndag den 5 juli 2009 - 1.21:   

Förstår inte frågan.
Är posten en visa på tradera eller är tradera en viss avi på posten?
frankör
Skickat söndag den 5 juli 2009 - 9.43:   

Franco, använd SAO. När posten hämtas på vårt ställe DRAR hon påsen med paket studsande nedför trapporna. Kanske är det för att det är sommararbetare på posten (alltid anställdas personal).
Jag röstar nog på 1. DHL 2. Schenker och därefter posten om det inte gäller ej skrymmande, typ brev, då är posten perfekta.
så de så
Skickat söndag den 5 juli 2009 - 19.13:   

Man får INTE använda egna kartonger på DHL!
Blondin Björne
Skickat måndag den 6 juli 2009 - 16.20:   

#7c5#c#©: Jo man är bunden, man måste använda deras lådor, mycket osmidigt i mitt tycke. Men både dhl och posten har sina avigsidor.
StefanM
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 september 2009 - 23.09:   

man kanske ska tillrättalägga en sak. Går man in hos ett ServicePoint ombud så är dte oftast deras kartonger som gäller då de oftast är en butik eller liknande, de har ej möjlighet att hålla på mäta och väga allting och kartongerna ger givna mått och fasta priser. Man kan dock dessutom vara DHL ombud med avtal för Servicepoint sändningar och då kan man skicka i precis vad som helst. Ur DHLs synpunkt spelar det alltså ingen roll vad man skickar i utan beror nog mest på vad man har för avtal och hur mycket tid man vill lägga ner.
K.
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 5 september 2009 - 19.24:   

Mitt DHL-ombud har sällan alla kartoner hemma, vad ska man då göra annat än hitta på en egen lösning. När jag har frågat DHL vad som gäller så säger det att det i första hand är vikten som räknas.
Fler kunskaper
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 5 september 2009 - 19.33:   

Menar du kartonger?
Nu drar jag till Bali
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 12 september 2009 - 22.37:   

Jag är helnöjd med systemet. Man säljer ju allt från majblommor till stålskulpturer och nu har man ju enhetsfrakt på allt. Knappt en köpare läser ju frakten så jag tjänar ju grymt fett nu, 200 spänn i frakt för en majblomma, grymt bra för mig. Skyller ju på Tradera om nån klagar och säger jag ju är tvingad till enhetsfrakt av dem, ger de negativt så ger man ju tillbaks. Har ju gjort över 10000 extra redan och det är jag nöjd med. Tack tradera.
Nu drar jag till Bali
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 september 2009 - 7.07:   

Tidigare hade man ju också ej angivet som frakt vilket ju gick snabbt att kryssa i å sedan lägsta frakt i beskrivningen. Det hinner man ju inte med att fylla i nu då man ju har flera hundra nya objekt i veckan så nu blir det ju bara posten och enhetsfrakt vilket ju sparar tid och man tjänar ju också fett på ändringarna.