Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Tradera visavi posten » Arkivera tills 2009-juli-03  

Författare Meddelande
nyfiken
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 16.38:   

Det nya systemet hos tradera - som jag gillar :) - med att fraktkostnaden bör uppges torde bidra till att posten fortsätter tappa marknadsandelar till andra fraktbolag som Schenker och DHL. Det ska bli intressant att se om det blir några motdrag från postens sida. Gissningsvis inte förrän tidigast september.
Länge leve Posten!
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 17.43:   

Jag skickar endast med posten eller bussgods, passar inte det snåla köpare så är det ändå inga köpare jag vill ha. De som gnäller över vartenda öre är giriga, otäcka personer. Själv betalar jag gärna några kr extra för att få inköpen snabbt levererade.
M.
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 18.16:   

Jag försöker alltid hitta billigaste fraktalternativ för mina köpare på Tradera. Vill de sedan ändå ha leverans på något annat sätt så får de det, dock inte bussgods eftersom jag då måste köra in till Stockholm och betala vägtullar.
Läskunnig
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 13.47:   

Posten har redan svarat. Du har Postens varubrev vilket finns både som dagen därpå eller leverans tre dagar senare.
nyfiken
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 13.55:   

Ekonomiskt sinnande kanske inte bryr sig om det tar 3 dagar med leverensen om det är 31 kr billigare (1 kilo skrymmande)? Dessutom kan du följa paketet från inlämning till hämtning.
Postpostal
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 16.31:   

Visst kanonupplysningar man får.

1. Elektroniskt aviserat
2. Avhämtat
3. Transporteras
4. Utlämnat kvitterat

:(
Duga
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 23.49:   

Det är väl inget att dra ner mungiperna för... Det är väl jättebra att du som köpare kan se att paketet är skickat och omvänt att du som säljare kan se att paketet är uthämtat. Det finns säkert en hel del oseriösa som skyller på att frakten kommit bort när de helt enkelt inte har skickat. Jag tror att posten får sänka sina priser om de ska ha så stor del av frakterna i fortsättningen.
dd
Skickat fredag den 3 juli 2009 - 21.04:   

Ni som hyllar posten använder säkert denna mening...

Jag packar väldigt bra och noggrant men ANSVARAR INTE för postens hantering av paketen.

Ett plus för DHL & Schenker...