Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Auktionskompaniet  

Författare Meddelande
Roland
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 10 augusti 2009 - 16.54:   

Hejsan!

Är det någon mer än mig som haft problem med auktionskompaniet? Dyr frakt som exempel. 400kr för att frakta sedan måste man åka och hämtat 25mil ifrån.
budgivare
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 10 augusti 2009 - 22.32:   

Fraktar väl bara mellan lokalerna i sthlm, malmö och göteborg? Kostnad från 100kr och uppåt tror jag
Blondin Björne
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 12 augusti 2009 - 0.19:   

Har köpt tre gånger på Auktionskompaniet. Första gången ville jag att dom skulle skicka hem varan jag köpt där men frakten blev i ockeraktigaste laget, 650 kr för att skicka en vas mellan Malmö och Kristianstad. Billigare att hämta grejorna själv om man kan.
budgivare
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 12 augusti 2009 - 9.19:   

Dom kan alltså skicka till hemadressen om man ber om det?
Även om det nu kostar skjortan
Bertil Göteborg
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 13 augusti 2009 - 0.14:   

Att Lägga bud på auktionskompaniet i en annan stad är som att kasta bort pengar.Först 20% sedan 50:- i slagavgift + frakten den ände som är vinnare i en sån affär är Auktionskompaniet bådde säljare och köpare är förlorarna
MB
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 14 augusti 2009 - 10.49:   

Köparen är väl bara förlorare om han/hon köper något man INTE vill ha!? I övrigt får man väl utgå att den som lägger bud inser vad de ger sig in på och att de vill ha föremålet. Bara känslan av att hitta det man letat efter kan göra en sakletare till en vinnare oavsett vilka kostnader det medför.

De flesta som skriver på det här forumet gör det tydligen ur ett strikt nasarperspektiv där allt handlar om hur många kronor man kan krama ut i nästa försäljningsled. Alla som tar entré, tar ut en avgift eller tar rimligt betalt för en tjänst man utför är lurendrjare... Hur tänker ni då? Ska den här branschen bara bestå av gamla tanter och farbröder som säljer sitt lösöre för fem kronor och blir ansatta av hårdprutare som påstår att ett rimligt pris borde vara 1 krona eller helst gratis för skräpet?

Vi är dock många som köper saker för att vi gillar dem och är beredda att betala för det.
Blondin Björne
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 14 augusti 2009 - 16.55:   

budgivare: Ja dom skickar hem till en om man ber om det, skickar med ett fraktbolag som jag aldrig hört talas om förut.
Sven i Malmö
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 15 augusti 2009 - 19.31:   

Svar till MB Vad gör Auktionskompaniet. Du menar att auktionskompaniet gör detta ur ren omtanke om Köpare Säljare det är väl dom som tänker ur ett strikt nasarperspektiv Och inte köpare eller Säljare. Dom ramlar ju ofta i en fälla där objektet kan vara bådde lagat o trasigt som Auktionskompaniet inte tar ansvar för.
MB
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 15 augusti 2009 - 23.24:   

Kära Sven... Försvarar inte Auktionskompaniet på något sätt i mitt inlägg, men de är varken bättre eller sämre än något annat auktionshus och man kan faktiskt reklamera. Går man som köpare i en "fälla" är man nog tyvärr inte speciellt erfaren på auktionsmarknaden.