Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Auktionsföretag ! » Arkivera tills 2009-oktober-9  

Författare Meddelande
mullvaden
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 8 oktober 2009 - 9.29:   

VILKET AUKTIONSFÖRETAG I NÄRKE ÄR BÄSTA OCH ÄRLIGASTE FIRMA? Tänkte åka dit på auktion och vill inte åka till auktionsf.som tar in grejer, som är manipulerade och som är falska.
Ä
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 8 oktober 2009 - 11.13:   

Känner bara till de som inte omfattar din frågställning.
mullvaden
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 8 oktober 2009 - 13.19:   

Vilka är dessa?
Jan
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 8 oktober 2009 - 14.43:   

Om du tar bort alla ambulerande cirkusar, dvs de som har sitt pycke i något lager eller liknande och sen åker runt och har auktioner på olika platser, så är det ganska riskfritt.
Ett auktionsföretag som manipulerar och mörkar blir inte långvarig på den orten de är verksamma.
Gräv där du står
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 15.15:   

Inte Långvariga?
Tyvärr är jag inte så insatt i förhållanden som gäller Närke, men jag har andra exempel:
En firma i min närhet har bedrivit skojeriverksamhet i 30 års tid med säte i flera orter samtidigt eller flyttat sin adress från ort till ort. Såna petitesser som näringsförbud och fängelsevistelser har inte avskräckt.
Gods får man alltid.
De flesta inlämnare (och naturligtvis även den som behöver fråga HÄR) har ingen aning om försäljning genom auktion och vad man behöver känna till...
Står man bara i telefonkatalogen (gärna med en dyr annons där man är utklädd som en bilhandlare)så får man alltid gods. Dödsbodelägare bor mer sällan på samma ort och är bekant med de lokala förhållanden som råder på den ort som just avbefolkats på ännu en person...
Det finns alltid en pyramid som gör att det bästa godset säljs i första hand på en stor auktionsfirma utomlands, i andra hand på någon större firma i stockholm, i tredje hand på en kvalitétsauktion i någon mindre stad, osv.
Många av de prylar du ser i närke har redan visats upp på flera ställen och av en eller annan orsak (kanske någon av de du nämner) inte tagits emot eller förblivit osålda.
De flesta småfirmor har väl sina källare fyllda med gods som tas fram om och om som ren utfyllnad.
Det gäller exempelvis äkta mattor, tavlor kristallskålar och speglar med häftiga ramar. Detta gäller t.ex för Norrköpings auktionsverk och inte ser det direkt ut som om dom skulle falla på eget grepp och bli någon "kortvarig" instans.
Regina
Medlem
Användarnamn: Regina

Meddelande nummer: 243
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 15.34:   

Det är nog svårt med Närke. Just i Närke har det aldrig funnits någon ärlig människa. Det vet väl alla. Närke är känt för sina skojare som Verner von Heidenstam som lurade hela sin samtid att han var en författare. Sen har det bara rullat på med Lewi Petrus, Pernilla Wahlgren, Carl Bildt och andra.
Fnörp
Medlem
Användarnamn: Fnörp

Meddelande nummer: 82
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 15.41:   

Hörröduru. Skäms! Carl Bildt är hallänning.
Regina
Medlem
Användarnamn: Regina

Meddelande nummer: 250
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 17.39:   

Nej, nej. Jag råkar veta att han tillkom på Stadshotellet i Örebro. Det var där han avlades enligt mina välunderrättade källor. Inte för att min källa var med vid avelsen som för övrigt var obefläckad men genom tungomålstalande av Carola, som för övrigt också avlades på detta hotell, har detta framkommit.