Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2010-mars-19 » Auktionsföretag ! » Arkivera tills 2009-oktober-14  

Författare Meddelande
mullvaden
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 17.48:   

Tack gräv där Du står.En bra information om skojeri.Tänkte på en auktionsfirma utanför Örebro ,där en person står och bjuder på det mesta och drar upp priser på saker, som verkar vara ihop monterade av nya och gamla grejer.Detta verkar för mig som amatör vara konstgt.Jag kan ha fel!
Gräv där du står
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 18.08:   

Ett av problemen ligger i att de största skojarna ofta även genererar de största fynden.
Är man oärlig med redovisningar till dödsbodelägare så finns det mycket större utrymme vid själva försäljningen.
Likaså kan en genomärlig auktionsförrättare som är relativt okunnig om vad han säljer råka i klorna på en oärlig inlämnare. Särskilt gäller väl detta när man inte tar betalt för osålda eller återropade auktioner.
I slutändan är det ändå du som kund som avgör var du handlar. Har du "bra koll" och synar objekten noggrannt och handlar med hjärtat och inte efter några värderingstabeller så får du förhoppningsvis det du vill ha till det pris du vill betala.
Regina
Medlem
Användarnamn: Regina

Meddelande nummer: 255
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 18.22:   

Klokt talat signaturen "Gräv där du står". Jag vill också stämma in i hyllningskören för de okunniga. Fanns inte dessa så skulle inte jag ha uppnått ekonomiskt oberoende. Tack.

För detta vill jag framför allt tacka Per Unkel som lade grunden för det hela och nu även Jan Björklund som fortsätter denna tradition att belöna dumheten.
Pennywise
Medlem
Användarnamn: Pennywise

Meddelande nummer: 91
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 18.57:   

NärManTorkarSigIStjärtenSåBlirDenAldrigRiktigtRenSomPerUnkelBrukadeSäga...
Luttrad
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 oktober 2009 - 20.14:   

Hmm, om man är på plats och undersöker föremålen och vet vad man bjuder på så är det låg risk att man blir blåst. Värre är det när man bjuder online och litar på auktionsbeskrivningen. Även etablerade företag som Auktionskompaniet och Metropol mfl friskriver sig från ansvar genom att hänvisa till undersökningsplikten. Står det ex silver 12 delar så kan man ge sig f*n på att 4 delar är ns. 1700:tal är vid närmare granskning sent 1800:tal osv. Har man lagt ett vinnande bud så är det bara att betala, att auktionsbeskrivningen inte stämmer är ovidkommande och inte något skäl till att häva köpet.
antikexperten
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 10 oktober 2009 - 12.00:   

I Närke finns det bara en eller två hyfsade auktionsfirmor,den ena som är den största i örebro och den i linde,men i båda huserar det som vanligt överflödigt handlargods och dessutom i den ena finns "inga" utropspriser men det fixar man med att den som lämnat in och är där fysiskt sas.får själv ropa på sina inlämnade varor,annars gäller ju bevakningar såklart.Jag tycker ändå att den i linde är helt okey tack vare personalen och att det sällan är ett problem att lämna tillbaka föremål med fel eller annat uppstående problem,men som dom flesta är åldersdateringen på föremålen åt fanders och skaderapporteringen helt utelämnad.Dom som ropar in på telefon och anbud måste bli mycket snopna när föremålet ska hämtas,tycker att det är det största problemet idag med auktioner att en konditionsrapport och en föremålsbeskrivning är totalt meningslös för det stämmer ALDRIG,och det är skrämmande dåligt av sk.självutnämnda experter.
Företagare
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 14 oktober 2009 - 21.35:   

Härligt att se att det finns så många kunniga OCH ärliga människor därute. Tyvärr klarar tydligen ingen av dessa av att driva ett (auktions)företag, för då skulle det finnas många auktioner där allt var perfekt.
Klandra är lätt men att genomföra något bättre själv verkar näst intill omöjligt.
Gräv där du står
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 14 oktober 2009 - 21.41:   

Vad är det som säger dig att de kunniga OCH ärliga har någon som helst lust att ge sig in i getingboet?