Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2013-mars-20 » Provision  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2012-september-3Urban von Scmeikeldi3-9-12  15:57 
Arkivera tills 2012-september-11Pal11-9-12  18:25 
Arkivera tills 2012-september-24En till som minns24-9-12  21:01 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Fredrik2
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 24 september 2012 - 22.31:   

Hej!

Tack för alla intressanta inlägg det var roligt att läsa dem. Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter för den auktionsfirma som vågar att dra in mycket mer pengar genom att sänka provisionerna. Det skulle definitivt vara mer långsiktigt än den verksamhet som bedrivs idag. Vad är viktigast vid all försäljning? Omsättningen. Omsätt mycket och tjäna mycket pengar. Även små belopp ger resultat. Jag tror hela branschen skulle omsätta mer om det fanns lägre provisioner. Då skulle folk köpa och sälja mer på auktion. Visst det omsätts redan mycket men jag är övertygad om att det skulle bli ännu mer. Jag diskuterar alltid provisionen när jag lämnar in till försäljning och hitills har jag lyckats förhandla ned den 5-10%. Tyvärr är det så att många som lämnar föremål gör det enstaka gånger och då tänker de inte på provisionen. Jag nämner alltid att jag kommer att lämna in fler föremål längre fram som de kan vara intresserade av. Allt går att förhandla,
Kristoffer Von Breda
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 7.40:   

Mad donna jag vet vad jag kan och inte kan men jag är sk.tless på alla auktionsfirmor som ger sken av att deras varor är bättre än i verkligheten och sen försöker dölja detta genom att dölja massa renoveringar/kompletteringar och en massa annat.Kunderna ska kunna handla på nätauktioner som allt är uppbyggt på idag och du ska kunna vara lika säker som att du har sett varan, annars kan man lika gärna lägga ner näthandeln eller införa ångerrätten som en del har.Köpare och säljare måste ju få ut ngt.för provisionen dom betalar och det får man inte om man inte kan återge en riktig bedömning av föremål, men visst finns det problem att få tag på folk som vill slava för 19000 kr före skatt och sen kräva ett gediget kunnande, det går inte ihop och dom som är bra försvinner till ngt.bättre betalt.
Ennas
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 14.02:   

Varifrån kan uppgiften om 19 000 kr före skatt? Källa på det, tack.
cirka
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 15.11:   

Vanligt handelsavtal och det lägsta,sen kanske det skiljer något i fördelningen.
Ennas
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 15.21:   

Ja, det skiljer säkerligen.

Men bara för att lönen är "låg" så betyder det ju inte med automatik att de anställda saknar kompetens. I så fall är ju t.ex. alla undersköterskor eller dom som arbetar på våra daghem i landet inkompetenta, vilket jag hoppas ingen hävdar.
cirka
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 20.50:   

Det råder en mycket stor personalomsättning inom auktionsbranschen och kanske då speciellt på dom lite mindre "exlusiva" avdelningarna som BM, AV frihamnen om det beror på dålig lön eller arbetet i sig vet jag ej men man kanske kan gissa....
Madonna
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 26 september 2012 - 12.03:   

Visserligen är inte dessa arbeten så högt betalda men det ger möjligheter till rätt mycket frilansande med extra inkomster. Att hålla föredrag, värdera, etc. Det är fördelen med att arbeta på de större välrenommerade auktionshusen.
Det är lite svårare att få möjligheten till detta om du arbetar på ett mindre auktionshus utanför storstäderna.
En till som minns
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 26 september 2012 - 15.25:   

Ja, kan de värdera t.ex. kakelbord från 1700-talet så tjänar de extra.