Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Arkiver fram till 2013-mars-20 » Uppsala auktionskammare?  

Författare Meddelande
Cristoph Af Olofsparre
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 9.35:   

Så har det hänt IGEN, datastrul-ett företag som säger sig vilja vara det största och bästa varumärket i branschen verkar otroligt dåliga på planering och åtgärdande av ständigt återkommande problem.Hmm problem är bara förnamnet till detta-moderna fick skjutas upp ett par dagar till följd av datakrångel och dessutom 2 ggr, nu ligger hemsidan nere sen ett dygn tillbaka kan gissa på datakrångel? Man börjar fundera på om dom kanske skulle öppna restaurant istället men kanske krånglar kortdragaren eller kassan. Jag överlever men för dom som älskar att handla av knut.k måste tycka att detta är besynnerligt klantigt.
Fnörp
Medlem
Användarnamn: Fnörp

Meddelande nummer: 1074
Registrerat: 8-2009
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 10.07:   

:-)
Kan bara instämma.
Jag klickade in här idag för att skriva ungefär det du skriver men det behövdes ju inte.
Innan sidan packade ihop noterade jag att deras s k "månadskvalitéer" har bytt namn till "onlineauktioner". Dels är det en tråkig utveckling och dels känns det inte speciellt förtroendeingivande med tanke på deras datahaverier.

Reagerade också på en annan tråkig sak: I veckan skulle jag visa en kollega en bild på en målning jag köpte här om året. Eftersom jag köpt den i Uppsala försökte jag plocka fram den via deras hemsida. Det visade sig då att alla deras gamla kataloger (bortsett fr den senaste) är bortplockade.
Självklart kan man inte ställa som krav på att de ska skylta med tidigare försäljningar (eller icke-försäljningar...) men visst var det en bra service? Och visst blev det djefligt mycket
sämre nu?
kalle kula
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 15.53:   

ni kan andas ut, sidan är uppe igen.
Också besviken
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 16.02:   

Jag har också upplevt samma sak - som säljare - och det kändes som att hugade spekulanter tröttnade och drog sig ur, så att slagpriset hamnade en bra bit under utrop.
Till UAK lämnar jag inga fler föremål.
Konstintendenten
Medlem
Användarnamn: Konstintendenten

Meddelande nummer: 212
Registrerat: 12-2012
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 19.10:   

Under september månad 2011 var Uppsala Auktionskammares VD hemma hos en bekant till mig och avhämtade 2 skulpturer, en av Henry Moore och en av Degas, samt en blandteknik av Jean-Louis Forain. I juni föregående år var den avhämtade konsten fortfarande inte såld, varvid allt togs tillbaka av inlämnaren, som av naturliga själ var mycket besviken. Jag vet inte om man över huvudtaget ska reflektera över att lämna gods till ett sådant auktionsföretag. Det är verkligen botten.
Moberg
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 19.52:   

Nej han får nog hålla sig till något som han har kunnande till typ semigitvimästerkocken,det räcker inte med bakåtkammat hår och grå kostym för att tro att världen snurrar runt en.
Astrid
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 januari 2013 - 19.57:   

Varför blev de inte sålda?
För högt, optimistiskt bevakningspris eller vadå?
Som det låter på ditt inlägg kan man tro att föremålen placerades i källaren och glömdes bort.
Du få gärna utveckla dina synpunkter, jag begrep inte på vilket sätt U har felat.
Har själv köpt och sålt där, nöjd, eller iaf lika nöjd som med bukowksis och sav. Helt nöjd blir man ju sällan ;)
Konstintendenten
Medlem
Användarnamn: Konstintendenten

Meddelande nummer: 213
Registrerat: 12-2012
Skickat söndag den 20 januari 2013 - 9.49:   

De blev inte sålda p.g.a. nonchalans från den då blott 25-årige VD:n. Min gode vän stod hela tiden i kontakt med honom men utan resultat. Samtliga objekt var dessutom godkända av expertis både i England och Frankrike. Det ska naturligtvis inte ta 10 månader och mer innan auktionsgodset kommer ut på en auktion. Så här skulle vare sig Bukowskis eller något annat auktionshus behandla en inlämnare - hela historien är under all kritik.
Också besviken
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 20 januari 2013 - 10.05:   

Jag tror att det där kan skyllas på fartblindhet. Vissa saker är värda mer omsorg och marknadsföring än andra, eftersom fem miljoner betyder mer än en redovisning på 23.000:- per post.