Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Vilken auktionsbyrå  

Författare Meddelande
Dödsbodelägare
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 17 oktober 2014 - 13.29:   

Funderar kring ett dödsbo där jag är involverad finns finare konst och många guldklockor, men även lite mindre fina föremål.

Så skulle vara tacksam för era synpunkter är det bäst med via klubbauktion via en firma som lägger ut en del objekt på http://www.auktion.se/p/wp.e eller att sälja via http://auctionet.com/sv. På klubbauktion är det ingen provision köparen behöver betala, vilket gör att aucionet måste få ut mera totalt vid sina auktioner. Eller skulle ni välja något 3e alternativ?

Tacksam för synpunkter
sven_i_konsum
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 17 oktober 2014 - 14.34:   

Båda dina länkar går till "samlingar av auktionshus". Det som funkar bra i en stad fungerar sämre i en annan.
Vilken ort / auktionshus handlar det om?
Om det är dyrbar konst så lönar det sig ofta att vända sig till auktionshus som har en stor kundkrets och många samlare som bevakar. Bukowskis, SAV och Uppsala exempelvis. Även småskuttarna på lander tar runt 20% + 40kr i slag men har bra mycket sämre exponering.
7+20+250+1500 enheter
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 17 oktober 2014 - 14.37:   

Kanske ett utmärkt tillfälle att bli antikhandlare eller säljare på tradera. :-)
Själv skulle jag mixa.
D.v s. Jag skulle lägga in några dyrgripar hos exempelvis Bukovskis (Säg från 2000:- och uppåt)-men inte alla.
Därefter en laddning till auctionnet kanske. (Jag känner bara till dem som är i min närhet) (Inte heller dom skulle få alla godbitar)
Resten, någon eller några 500 kr prylar på topp och en hel massa bröte till en vanlig slagauktion på orten (om det nu finns några kvar, men det påstår du)
Kasta inget utan ring någon loppisgubbe som tar slumpen mot bortforsling.
Dödsbodelägare
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 19 oktober 2014 - 19.58:   

Tack! för svaren. Är i sydöstra Småland så Kalmar är närmst, men Karlskrona och Växjö är inte så långt borta heller. I Kalmar finns Kenneths Svensson med klubbaktion och nystartade Kalmar aktionsverk som använder sig av aucionet.
3806
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 20 oktober 2014 - 17.05:   

Du sluter avtal om försäljning med enskilt auktionsföretag, inte med den samlande internetrepresentationen.

Länkarna med alla firmorna samlade under ett paraply, är marknadsföringsarrangemang som auktionsfirmorna är anslutna till.

Tycker att det låter jättekonstigt med auktionsfirma som inte debiterar provision till uppdragsgivare. Fattar inte detta upplägg.

Man kan ju granska några av företagen i länkarna. T ex i den första länken finns det en firma som inte ens avslöjar var den finns rent fysiskt. Det håller inte.

Flera av firmorna kör med undermålig information av varorna. En auktionsfirma måste fatta hur man t ex använder en tumstock. Jag som enormt köpsugen och betalsäker kund måste t ex få veta hur hög dalahästen är, mm, mm, mm.

Det är ju dina värden - Dödsbodelägare - som dessa slarviga och okunniga auktionsfirmor slarvar bort. Vänd dig till en större och etablerad firma som har klarat av sina hundår och som fattar det där med marknadsföring. Det må kosta lite provision, men det betalar sig i slutändan.