Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Antik o Kuriosamässa i Norrköping 15/3  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2015-februari-22Pia-Pia22-2-15  1:29 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Älvan
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 14 mars 2015 - 14.21:   

Startade upp tidigt i morse för att gå på
Antikmässa i Värmekyrkan.
Inställt pga ointresse.
Solwieg
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 14 mars 2015 - 20.44:   

Kom till Pelarsalen, Repslagaregatan, i morgon. Carolinens mässa är inte inställd.
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 15 mars 2015 - 18.16:   

Älvan: Synd att du åkte i onödan. Dessvärre är jag inte speciellt förvånad. Med mitt första inlägg i den här tråden försökte jag lite grann förvarna folk så att de skulle ha ögonen öppna och själva ta reda på vad det är för en arrangör bakom den planerade, men inställda antikmarknaden i Värmekyrkan. Det var nämligen den mässan jag trodde från början att den här tråden handlade om. När jag sedan fick klart för mig att det var en helt annan mässa och en annan arrangör, så ville jag inte strula till det mer för Carolinens mässa, som tråden rörde sig om.

Med facit i hand var min varning befogad, fast den hamnade i fel tråd p.g.a. missförstånd. Det är talande att någon (=signaturen Pia-Pia) som tydligen står bakom Östgötamarknader skrev ett inlägg i den här tråden för att göra reklam för sin egen mässa i Värmekyrkan på lördagen, dagen innan Carolinens mässa skulle gå av stapeln. Men när intresset tydligen inte räckte till att hyra ut tillräckligt många platser, så tog man inte besväret att skriva det i den här tråden så att folk inte skulle behöva åka dit förgäves.

Varför ville jag då redan början få antikintresserade läsare att se upp med just den
aktören som stod bakom den planerade mässan i Värmekyrkan? Därför att jag hade kollat företaget bakom arrangören och sett en del märkligheter. Dels det som jag nämnde i mitt första inlägg, nämligen att företaget är registrerat för flera år sedan, men inte momsregistrerat och saknar F-skattsedel, trots att de enligt sin hemsida arrangerar återkommande loppisar i Himmelstalund. Dels för att det också framgick att de har haft på gång en hel rad aktiviteter på olika håll, som sedan har blivit inställda eller lagts ner efter en gång. De hade också på hemsidan en skiss över lokalen inför antikmässan i Värmekyrkan, och enligt den var alla väggplatser plus en del andra platser redan upptagna långt före mässdatum, vilket innebär att det finns risk att ett antal hugade utställare kan ha betalat platshyran för en mässa som inte blev av. Det var nämligen förhandsbetalning som gällde, utan betalning kunde man inte boka plats. Ett annat alternativ vore att arrangören hade skrivit dit en rad fejkbokningar, alltså platser som inte var bokade men såg ut att vara det, allt för att öka intresset hos potentiella utställare. Vad det än är, så har det här skötts utomordentligt klantigt av arrangören.

Till sist några frågor till er som var på Carolinens mässa idag. Hur var den? Gjorde ni några fynd? Fanns det mycket folk? Var det många utställare? Handlades det ivrigt eller gick man bara runt?
Pia-Pia
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 15 mars 2015 - 22.04:   

S.H.: Jag har inget med Östgötamarknader att göra! Var har du fått det ifrån??
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 16 mars 2015 - 12.21:   

För att du länkade till Östgötamarknader och gjorde reklam för deras mässa (som blev inställd). Väldigt avancerad logik...
Pia-Pia
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 16 mars 2015 - 15.31:   

S.H.: Ja, det var sannerligen en avancerad “logik”, jag kan riktigt se hur din hjärncell glöder, hur 2+2=5

Man är alltså sin länk?

Jag både kan och vill googla, till skillnad från vissa andra, och när jag hittade informationen så la jag in en länk här. Svårare än så är det inte!
Älvan
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 29 mars 2015 - 9.33:   

Startade upp tidigt i går morse och for till
Värmekyrkan. Den här gången hade jag tur, det var
inte inställt. Väldigt lång kö vid insläppet på
Megaloppisen.