Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Traderabyråkratin » Arkivera tills 2015-maj-7  

Författare Meddelande
Besviken på Traderrra
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 14.09:   

blev utslängd p.g.a..
att skrivit att fraktkostnaden är preliminär
hittar vi ett bättre så gäller det
Berit
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 15.08:   

Känns som att jag oxå håller på att ruttna på "Tradden". Tråkigt att få dåliga omdömmen för te.x. att det tar lång tid att få varan :/ Vi har hämntning 2 ggr i veckan på landet och en del köpare tycker att min "leverantör" är för långsam. Visst jag kan skicka med posten men då blir frakten betydligt dyrare.
Mvh
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 15.09:   

Du har väl luggat folk tidigare med din "preliminära" fraktkostnad och nu har folk tröttnat, klagat och Tradera har för omväxlingsskull agerat.
Hur svårt är det. Lägg ditt föremål på vågen, lägg packningsmaterial ovanpå, läs av resultatet. Kolla sen vad porto/frakt blir. Jag och tiotusentals andra klarar av det. Varför kan inte du göra det?
Våga vägra väga
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 19.11:   

Jag klarar också av det (att väga och bedöma i förhand) men vägrar gå i traderas ledband. Naturligtvis var det mitt eget val när jag slutade att sälja den dagen de införde denna regel.
Luggat folk har jag aldrig gjort. Däremot har jag levererat personligen och fraktfritt till Gävle i Norr och Borås i söder. (Reser mycket i jobbet)
Smidighet är inte traderas bästa sida.
Där, om någonstans, behövs det skärpning.

Som sagt. Jag har gjort mitt val själv.
Säljer numera helt utan traderas inblandning.
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 19.49:   

Du kan väga och skriva ut korrekt fraktkostnad men du vägrar göra det för att du anser att upplysa köparna om fraktkostnad är att gå i Traderas ledband?
Vad mer vägrar du här i livet ;)
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 19.54:   

Att veta vad jag får betala är självklart när jag handlar på Tradera, eBay, eller vilken som helst online-butik.
Finns väl ingen som mörkar fraktkostnaden? Att Tradera införde regeln med synlig fraktkostnad (sist i världen om att införa det) är väl bara positivt.
Livrem
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 22.39:   

Svårt att estimera fraktkostnad ibland. Vissa vill man skickar med posten, andra med bussgods, etc. Vissa vill man skickar så enkelt som möjligt, vissa vill ha gott om emballage, vissa bor i Sverige, andra utomlands. Vissa kommer och hämtar.

Men Tradera insisterar på att man ska ange en kostnad.
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 7 maj 2015 - 23.42:   

Ja det är klart som f*n att man ska ange en kostnad för frakten, vad är problemet. Skriv vad varan kostar att skicka med din favorit speditör, exempelvis Schenker.
Sen kan du under rubriken "Fraktvillkor" skriva att om kunden vill så kan du skicka med valfri speditör enligt "portotabell", och sen kan du klicka i rutan "accepterar avhämtning".
Problemet löst