Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Auktioner, mässor & evenemang » Traderabyråkratin » Arkivera tills 2015-maj-8  

Författare Meddelande
Livrem
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 0.04:   

Nä, jag sk-ter i Tradera, säljer privat i stället. Slipper man provision. Slipper Tradera sidor nedlusade med reklam. Slipper det magsårsorskanade omdömessystet. Problmet löst.
Anders Kn
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 15.09:   

Håller med "Livrem" eftersom jag ofta säljer sådan saker som folk för det mesta köper flera utav. Då är det där med fraktkostnad helt betydelselöst. Det stämmer aldrig ändå. Har också oftast skrivit i annonsen att frktkostnaden är preliminär och har inte fått något påpekande ännu (pepper peppar).
Vad jag däremot saknar är att det i omdömessystemet inte finns något om hur förpackningen är. DET skulle jag gärna lämna omdömen om. Förr har jag för mej att man också kunde lämna ett "neutralt" omdöme. Det var väldigt bra om man inte var helt nöjd men ändå kanske inte så missnöjd att man ville ge ett negativt omdöme.
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 16.20:   

Om du lägger ut en annons för exempelvis 1st snusdosa så skriver du fraktkostnaden för 1st snusdosa. Det är ju det folk vill veta.
Även den mest korkade köpare begriper att fraktkostnaden blir högre om man köper flera saker, och att säljaren skickar ut nytt betalnings-mail vid samfrakt, vilket du även kan nämna i annonsen.
Neutralt omdöme var ju i princip ett negativt omdöme med den skillnaden att den som lägger omdömmet inte törs lägga ett "rött" av rädsla för att få ett negativt tillbaka.
Livrem
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 16.25:   

Nej, alla köpare fattar inte att det kostar mer att skicka två prylar i stället för en, utan de pekar då frankkostnaden som står. Vinner de sedan två olika auktioner vill vissa bara betala en fraktkostnad oavsett om det kostar lika mycket. Detta är den krassa verkligheten och denna anledning tillsammans med andra (t.ex. att köpare kan anonymt ange betyg 1-5 på olika saker, inte omdömet alltså) gjorde att jag ledsnade. Alla dessa påminnelser till köpare som inte orkar betala inom 2 veckor, men de orkar lägga bud i slutsekunderna, skrattretande!
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 17.17:   

Jag känner inte igen din beskrivning. Kollade nyss och jag har 1835 omdömen varav 1443 "unika" omdömen, 4,9 i snitt, inga röda. Medlem på Tradera sen 2001. eBay sen 2003 med 307 omdömen.
Kan inte påminna mig om att jag har tjafsat med någon om kostnaden vid samfrakt. Hänt några gånger, norrmän faktiskt, som har betalat direkt via paypal utan att tänka på den högre fraktkostnaden men när man påpekar misstaget så kommer pengarna direkt. Non paying bidder förekommer men är ganska sällsynt. På eBay stängs de av blixtsnabbt men aldrig? på Tradera.
Vad som är förvånande är alla dessa utländska köpare som inte förstår ett ord Svenska klarar av att handla där. Den engelska versionen av Tradera försvann för mer än 10 år sen, men utlänningarna försvann inte!!
Livrem
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 17.24:   

Jag har precis som du varit medlem sedan 2001, har drygt 4000 omdömen, inga röda, men slutade sälja i fjol. Jag har haft alla möjliga köpare genom åren, många som velat att jag ska skicka i vnaligt kuvert i stället för vadderad påse för då sparar de några kr i portokostnad (vadderad påse bjöd jag på), sedan gnällde de att de inte var tillräckligt emballerat! Jag lirkade och gullade med 1500 olika köpare under 13 år, men sedan pallade jag inte. Det beror kanske på vad man säljer, olika köpargrupper är väl olika gnälliga kan jag tänka. Utländska köpare har jag dock inga större problem med, förutom att vissa ville skicka 1000 kr i vanligt brev utan att sätta in på konto, för då sparade de några kr i bankavgift! Vissa köpare skickade frankerade kuvert med märken där de tagit bort stämpeln! Herrejesus, efter många år som säljare kan man ju skriva en bok!
Livrem
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 17.29:   

Minns speciellt en kul köpare som bodde i villa i exklusivt område, han köpte en struntsak för 5 spänn, efter trenne mailpåminnelser så ringde jag f-nskapat och påminde om betalaningen (5 kr + 5 kr i porto) och då knorrade han:
- Har du bråttom eller?
Jag orkade inte utan sa ha slapp betala.
Gullandet med köpare är nu slut, och jag mår bättre.
skärp dig
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 8 maj 2015 - 18.56:   

Typen av varor kanske vänder sig olika (märkliga) typer av köpare? Kontanter i brev händer det att får, oftast från Norge, sek och Japan, euro.
Jo nu kom jag på en knäpp köpare Hon hade köpt en väska typ datorväska av mig och en fotoskrivare. Skickade ett betalningsmail med portokostnad, postpaket (före automatmail och Schenkers tid). Fick ett svavelosande svar att jag var en ockrare och att det duger med ett stort vadderat kuvert, och hon skulle även skicka kuvertet till mig så slapp jag, snåljåpen betala för den. Jag svarade att det går bra men då för jag förvandla skrivaren till molekyler för att få ner den i kuvertet tillsammans med väskan och att hon sannolikt får lösa ut den då vikten var en bra bit över max brevporto.
Hon gjorde en pudel senare då hon hade glömt att hon hade köpt även skrivaren av mig ;)