Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Arkiver fram till 2010-december-13 » Auktionskompaniet  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2010-oktober-11spiff11-10-10  19:04 
Arkivera tills 2010-oktober-31??????31-10-10  23:12 
Arkivera tills 2010-november-1Fnörp1-11-10  15:55 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Fnörp
Medlem
Användarnamn: Fnörp

Meddelande nummer: 495
Registrerat: 8-2009
Skickat måndag den 1 november 2010 - 15.59:   

Tänk att vara Göran Persson och aldrig "få" gå på auktion. Man kan fråga sig hur ofta det gömmer sig en sossepamp bakom telefonbuden. :-)
Personligen är jag förstås en oförskämt snygg snubbe så jag brukar se till att närvara fysiskt på auktionerna - det gör att medtävlande herrar känner sig underlägsna och att damerna dånar. Det vinner jag på.
PP
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 16.54:   

En stor nackdel med webauktioner från det anordnande företagets sida är att misstanken om fusk uppstår per automatik. När det gäller kundnummer föreställer jag mig att stora uppköpare använder ett större antal nummer för att undvika att bli identifierade som återkommande köpare. Men jag vet som sagt inte, det vore dock en naturlig förklaring. Man kan ju registrera kundnummer lika snabbt som man fixar en mailadress.
PP
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 16.59:   

Och det skulle förvåna mig storligen om inte säljaren rätt ofta dyker upp som budgivare för att hissa sina prylar. Det är visserligen inte tillåtet men vem kan kontrollera det om han använder bulvan? Så i det fallet förblir det vid det gamla.
Fnörp
Medlem
Användarnamn: Fnörp

Meddelande nummer: 496
Registrerat: 8-2009
Skickat måndag den 1 november 2010 - 17.24:   

En rolig sak är att jag har två kundnummer på Lauritz. Jag har ingen aning om hur det har gått till. Vad jag vet har jag bara registrerat mig en gång och jag har verkligen inget behov av två nummer.
Spiff
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 17.40:   

Nej då Sherlock Holmes, det är inget skämt att Lauritz vart ertappade med budtrissning.
Här får du en länk till syd svenskan så kan du läsa själv.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article81460/Auktionshus-trissade-upp-budgivni ng.html

Men som sagt, det är ju idagens läge gamla försyndelser, och förhoppningsvis har dom lärt sig av läxan.
:-)
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 18.31:   

Det här med webbauktioner är igenting jag själv ägnar mig åt kostar förmycket pengar det ska vara inprovison, moms och slag avgifter. Alldeles åt helskotta.
Tänk också på att mer och mer av auktionsgodset på många auktionsverk är inlämnade av handlare och i det begreppet finns det många sorter.:-)
Nyflätan
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 21.50:   

Ja det är på avgifterna man skall ta in vinsten inte på godset. Tycker att fantasin tryter där. Jag väntar fortfarande inträde, budavgift samt sittplatsavgift auktioner. Man kan även ta dit en gratis lokal musiker som underhåller och då även ta ut underhållningsavgift. Varför inte mattvång och lite annat runt omkring.
PP
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 21.58:   

Med tanke på hur usel ekonomin är i verksamheten borde man ha nåt statligt stöd eller kanske nåt EU-bidrag, det öser man ju ut över ekonomiskt osunda verksamheter så varför inte auktioneriet. Annars minns jag en gammal auktionist som folk åkte långväga för att se och höra. Själva auktionen var det få som tog notis om. Han hade kunnat ta inträde och skulle säkert gjort det om nån tipsat honom. Han började alla utrop med sådär tio luftbud varvid menigheten fnissade. Sen startade han om och då var det mer på riktigt. Själv minns jag en gång när han åt en korv med senap samtidigt som han svingade klubban. Det var oförglömligt liksom det mesta runt honom. Sånt missar man på webauktioner.
Jöns
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 1 november 2010 - 22.53:   

Överdrifter, skarvningar och rena lögner gör sig mycket bättre live :-) Där har det ett underhållningsvärde som PP redan har nämnt, däremot om samma sagor sätts på pränt på en webbauktion så upplevs det som rena bedrägeriet. Möjligen Tradera delvis undantaget, en del kreativa beskrivningar kan vara ganska roliga.
Sherlock Holmes
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 8 november 2010 - 22.38:   

Tack för länken, Spiff! Jag har läst artikeln nu. Intressant, även om det är gammalt, men vissa grejer har ju en tendens att återuppfinnas med jämna mellanrum.

Annars har jag inte brytt mig så mycket om NAV på sistone. Konstaterade helt enkelt att vissa varor ständigt tycks gå obegripligt högt, men jag ska vänta och se om förklaringen till detta kommer fram så småningom, t.ex. att någon/några har börjat systematiskt köpa upp större partier. Sådant händer ju då och då. Så länge prisnivån i mina ögon är för hög, så köper jag ändå inte, oavsett vad detta beror på.