Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Fråga gällande Pay Pal. » Arkivera tills 2014-april-13  

Författare Meddelande
AB
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 12 april 2014 - 23.04:   

Japp... de mesta betalas kontant eller via överföring från vår internetbank (köpkontot) och om nöden kräver ett oreggat kreditkort.
AB
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 12 april 2014 - 23.32:   

Uppenbarligen finns inte de oregistrerade betal(kredit)korten kvar längre :-(
All säkerhet för individerna ska bort!
Inbillar sig våra makthavare.

http://www.dn.se/ekonomi/penningtvattlag-stoppar-sms-betalning-med-oregistrerade -kontantkort-1/
Kontantbetalning på bussar har ersatts av sms-biljetter på många håll. Nu stoppas den typen av betalning för mobilanvändare som har ett oregistrerat kontantkort.Trots att EU har beslutat att lagring av kommunikation (telefon- och internet) är OLAGLIG och strider mot personlig integritet:
http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=413342
AB
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 12 april 2014 - 23.40:   

http://www.sweclockers.com/nyhet/18601-fritt-fram-for-operatorer-att-sluta-lagra -data

Tidigare i veckan ogiltigförklarade EU-domstolen datalagringsdirektivet, som EU:s medlemsstater haft att förhålla sig till sedan maj 2006. Beslutet baseras på att domstolen anser att direktivet strider mot medborgares mänskliga rättigheter, att utformningen är trubbig och godtycklig, samt att det inte kräver att uppgifter lagras inom unionens gränser.

Efter EU-domstolens underkännande var det dock oklart hur det skulle påverka den svenska lagstiftningen och om telefoni- och internetoperatörer är fortsatt skyldiga att lagra abonnentinformation i minst sex månader. Efter en analys beslutar Göran Marby, Post- och telestyrelsens (PTS) generaldirektör, att myndigheter inte kommer vidta några åtgärder mot de operatörer som väljer att inte lagra data.

Vår analys av EU-domstolen visar att det finns stora svårigheter med att tillämpa lagen så som den är utformad i dag. [...] I och med att vi meddelat regeringen beslutet kan man säga att vi har tagit initiativ till att lagen (om elektronisk kommunikation) behöver ses över.
Anledningen till beslutet är att det enligt PTS finns "stora svårigheter" att tillämpa den svenska lagen som den är utformad idag, till följd av EU-domstolens underkännande av datalagringsdirektivet. Marby följer senare upp med att deras beslut i praktiken innebär att PTS tagit initiativet till att lagen behöver ses över.

Källa: TT (Sveriges Radio ).
AB
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 12 april 2014 - 23.59:   

Verkligen på tiden att någon/några kloka människor i EU-domstolen beslutade om detta och nu är det väl bara för FRA att skrota verksamheten!


Det innebär väl också att alla fastighetsägare måste ta bort sina installationer för "intern" datoriserad övervakning av hyresgäster?
Och så har hyresgästerna åter igen fått slänga pengar i sjön för idi*tiska påhitt. Kanske dax att hyresgästerna börjar kräva tillbaka sina pengar...
för tvångförvaltning pga idi*otism har ju inte beslutats tidigare och görs väl inte nu heller :-)
Pelle Plupp
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 april 2014 - 8.33:   

Håller med. Betalar ALLT kontant. När avlöningen kommer tar jag ut vad jag räknar med skall gå åt under kommande månad. Skulle aldrig falla mej in att göra några betaltransaktioner via telefon eller internet. Har bl.a. slutat att åka buss och skänka pengar till sk. välgörenhetsorganisationer. Nu kommer man ju att kräva registrering för att spela på Lotto också så då kommer jag att sluta med det också.
:-O
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 april 2014 - 9.29:   

@ Stenåldern är över.
Menar du verkligen på fullt allvar att du inte känner till några andra betalalternativ än kort vid näthandel?
Jag skulle aldrig ge någon tredje part full tillgång till mitt kort.
Du jämför med autogiro.
En totalt felaktig jämförelse iom att alla autogireringar är av dig godkända INNAN det börjar gireras! Du har bestämt vad som ska gireras, inte banken!
Pay pal´s nya policy öppnar en svaghet i betalsäkerheten, precis som AB skriver. Om sedan du väljer att blunda för det faktumet är du antingen djupt okunnig (en av AP´s ITsäknissar) eller totalt blåögd och naiv. Det är personer med sådant tänk som blir av med pengar från sina konton i första hand.
Pay pal har genomfört denna policy pga att dom vill blidka betalningsmottagare genom att se till att dessa får sina pengar något snabbare än om köparen ska godkänna girerigen. Det handlar bara om detta och inget annant.
Stenåldern är över
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 april 2014 - 10.12:   

Jag känner till fler betalningsalternativ vid näthandel men kort är det snabbaste, enklaste och ibland det enda alternativet.
Det var "AB" som gjorde jämförelsen med autogiro, inte jag.
PayPal: Genom att lägga till ett betalkort som betalningsalternativ ger du PayPal löpande behörighet att automatiskt belasta det kortet för att dra pengar när kortet används som betalningsalternativ
Vad är det som är märkligt? Att belasta kortet när du har gjort ett köp känns väl fullt normal? Köper jag en flygresa eller något annat på en annan sajt så belastar även dom mitt kort.
Handlar du någonstans där du använder PayPal så måste du alltid logga in på PayPal, där kontrollerar du transaktionen och sen klickar du på godkänn.
PayPal drar alltså inte pengar från ditt kort lite random utan att du godkänner uttagen
:-O
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 april 2014 - 10.52:   

"ger du PayPal löpande behörighet att automatiskt belasta det kortet"
Det är detta som är väldigt märkligt.

"Handlar du någonstans där du använder PayPal så måste du alltid logga in på PayPal, där kontrollerar du transaktionen och sen klickar du på godkänn."

Ja, så har det varit tidigare på pay pal.
Det är ju den funktionen Pay pal tar bort iom sin nya policy!
Med nya policyn fungerar det så att klickar du på ett köp nu på tex ebay och du har ditt ebaykonto knutet till pay pal kommer pay pal dra kostnaden för köper från ditt kort UTAN DITT GODKÄNNANDE.
Men nya policyn gör du ETT GODKÄNNANDE (iom att du godtar den nya policyn) som sedan gällar för ALLA dina framtida betalningar via pay pal.
Pay pal anser också att du automatiskt godkänner nya policyn om du inte aktivt tackar nej till denna. Du behöver alltså INTE GÖRA ett "fysiskt"/klicka på något godkännande för att pay pal ska kunna börja använda den nya policyn på ditt kort.
Tycker man inte detta är okej bör man ta bort sitt kort från pay pal. Dom kommer alltså inte ha något alternativ där du själv måste godkänna dina köp i framtiden.
Hur svårt kan det vara att förstå det som är skrivet i klartext?

Det är du som inte begriper innebörden i den nya policyn och inte vi andra! Det märks ju klart och tydligt nu när du ska försöka förklara hur du tolkar texten.
Har du ens något konto hos pay pal?

Om du godtar de nya användarvillkoren (policyn) så medger du att pay pal kan dra pengar från ditt kort UTAN ditt medgivande/godkännande INNAN varje transaktion.