Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Tradden än en gång. » Arkivera tills 2014-november-19  

Författare Meddelande
Nick Nolle
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 november 2014 - 19.54:   

Råkade ut för något konstigt. Skulle hjälpa en person som inte har Internet att lägga upp en profil på Tradera. Eftersom personen i fråga inte har någon E-postadress valde jag en av mina. Fick så svaret att den var redan registrerad på Tradera!! Jag har bara haft ett enda konto på Tradera i minst 5, kanske 10 år och har haft samma E-postadress hela tiden!!! Mycket skumt. Mailade Tradera men givetvis har jag inte fått något svar!
eh?
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 november 2014 - 20.11:   

Varför skapade du inte ett epostkonto till personen i fråga?
Det är väl klart att du bara har haft ett konto på tradden. Man kan inte ha multipla konton där.
Vill man ha fler konton för att kunna trissa sina egna auktioner får man öppna i släktingar och vänners namn och använda deras mejlkonton.
Money talks
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 november 2014 - 21.17:   

Många handlare på Tradera har 2 konton, ett för att sälja med, ett annnat för trissa med. De har förstås olika mailadresser, men det är så uppenbart. Råkar de "vinna" en auktion lägger de snart ut objektet igen. Tradera ser mellan fingarna, trots anmäälningar, ty handlarna drar in pengar till Tradera.
Eh?
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 november 2014 - 21.33:   

Det räcker inte med olika mejladresser.
Man måste uppge olika personnummer också!

"E-postadress eller personnummer accepteras inte

Du kan redan vara registrerad på Tradera och då går det inte att skapa fler konton, då ditt personnummer redan finns i vårt system. Kontrollera också att du angivit en korrekt och fungerande e-postadress.

Två olika personer kan inte heller registrera sig med samma e-postadress på Tradera. En enkel lösning är att en av er skaffar en gratis e-postadress som sedan används till det ena Traderakontot."
Nick Nolle
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 18 november 2014 - 22.41:   

LÄS ORDENTLIGT! Givetvis använde jag förstås den personens personnummer. Det var ju han som skulle ha kontot. Men JAG har aldrig haft mer än ett konto och har använt samma e-post hela tiden. Hur kunde då Tradera säga att en av mina ANDRA E-postadresser (som jag ALDRIG använt på Tradera) redan fanns hos dem. Tror inte att det blivit hackat i alla fall.
?
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 19 november 2014 - 5.19:   

För att den är registrerad i ditt namn?
Seb
Medlem
Användarnamn: Seb

Meddelande nummer: 299
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 19 november 2014 - 18.04:   

Kan det ha något att göra med att om man glömmer sitt passord på ett mejlkonto så uppger man ju i förebyggande syfte en alternativ epostadress dit det nya passordet sänds när man meddelat att man glömt sitt passord på det första kontot.
Jollybob
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 19 november 2014 - 18.29:   

Jag har två konton på tradera. Ett som jag endast köper med. Sen var jag sugen på att sälja ett tag, då öppnade jag ett nytt i min firmas namn. Olika email adresser Samma persnr/orgnr. När jag nu vill köpa något loggar jag in på mitt första konto.

Jag tror det ligger till så här Seb. Allt är så registrerat och kontrollerat tack vare sökmototer som googel och allt vad dom heter.
Rensa bort där så kanske det funkar?