Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Tradera tystar kritik » Arkivera tills 2014-december-19  

Författare Meddelande
SimonP
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 19.13:   

Jag försökte bara vara konstruktiv och ge Tradera idéer hur de ska undvika att sänka siten, för det är det som håller på att ske, uppenbarligen. Mycket tråkig utveckling. Inte bara här utan även på andra siter ser man hur missnöjet med Tradera eskalerar. Det vore tråkigt om Traderas ledning låter siten gå i botten.

I dag finns mig veterligen inga vettiga alternativ till Tradera vad gäller samlarsaker. (För kläder och annat är förstås Blocket ett alternativ).

Hade jag varit 30 år yngre, haft kompetensen och kapitalet hade det varit ett gyllerne tillfälle att i detta skede starta en ny auktionssite för samlarsaker. Kanske finns det några unga förmågor som ser denna möjlighet till en bra affärsidé.

Inom kort försvinner av allt att döma den gamla sidan på Tradera och då blir det nya "Android"-varianten med allt klickande och all reklam som gäller och då kommer omsättningen rimligen att minska ytterligare. Så Tradera (för jag antar ni läser här): det är nu det gäller att rädda siten, inte om 2 år, utan nu.
tvi vale för härsket fläsk
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 20.18:   

SimonP
Jag tycker det är bra av dig att du försöker att tala dom tillrätta.
Missförstå inte mitt förra inlägg.
Det var absolut inte riktat som kritik till eller mot dig.
Det är kritik mot Tradera och deras handhavande av sidan och kunderna, inget annat,
ninnapinna
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 22.46:   

Jag läser era inlägg och förstår ändå inte problemet med nya Tradera. I ett inlägg skrivs det "Tradera håller på att dö! Deras inkomster sjunker stadigt från år till år. Ägarna blir härskna, vill tjäna mer pengar. Det sista tilltaget i denna jakt är att försöka göra sidan andriodvänlig.
Varför?
Jo, för att den största delen av Svenska folket har blivit någon form av internetmissbrukare.
Den största delen av dagens slösurfning sker via andriod.
Alltså väljer Tradera att anpassa sidan utefter detta faktum." Jaha, så man ska inte bry sig om vad största delen av svenska folket gör och använder? Vad jag tror att ni inte har insett är att folks köpvanor har ändrats. Tidigare kunde man se att nästan vad som helst såldes men så är inte fallet längre. Allt fler aktörer på internet gör smulorna att leva på mindre. En auktionist jag känner säger att tidigare kunde man lämna in vad som helst och få det sålt men det gäller inte längre. Jag tror att Tradera måste locka till sig mer reklampengar för att kunna driva siten. Det räcker inte med privatpersoners annonser längre. Ni klagar på reklam men jag har förståelse för att pengar måste komma in från fler källor. Problemet är att många tror att allt ska vara gratis på internet. Tidningarna ska kunna läsas gratis exempelvis.
Sen förstår jag inte ert gnäll om klickande på Tradera. Det är lika enkelt idag att hitta kategorier och att lista annonser och auktioner har blivit ännu lättare med Sello.
Jag har både stationär dator och surfplatta och upplever inga problem.
Jag får bara en känsla av många av er vill att allt ska vara som förr och tvi vale för nymodigheter. Allra helst vill ni väl pallra er iväg till kiosken och köpa gula tidningen en gång i veckan.
SimonP
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 23.05:   

Några synpunkter, ninnapinna:

1) Den nya sidan fungerar ej så väl i en Androidmiljö heller (iaf sämre än nuvarande gamla sida i stationär/bärbar dator). Den nya sidan fungerar väldigt illa i stationär/bärbar dator. Summan av detta är att det är sämre. Jag respekterar att du är nöjd, men det betyder inte att jag är nöjd.

2) Tradera har i flera omgångar höjt provisionen när man säljer, det har under 10 år blivit ca. dubbelt så dyrt att sälja saker under 300 kr, 50 % dyrare att sälja saker under 1000 kr. Med Traderas omsättning drar de uppskattningsvis in flera miljoner bara på provision, som borde täcka deras kostnader. Kanske bör de se över sin personal. I dag är de 50+ personer. Innan eBay köpte Tradera var de ca 15-20 personer. De gjorde samma arbete. Bättre. Supporten var bättre, ex vis.

3) Som påpekats av många, så är det mer klickande för en användare att göra samma sak som tidigare. En försämring alltså. Den grafiska utformningen på den nya sidan är på många sätt sämre än den gamla.

4) Jag har slutat sälja på Tradera, men vad jag förstår så måste man när man säljer aktivt välja bort ett antal saker som man inte vill ha. Det är inte användarvänligt.

Jag har som sagt fullt respekt för dem som gillar nya sidan bättre, jag gör det inte, jag skriver bara vad jag tycker. Det skulle inte falla mig in att raljera över vad andra tycker.

Mvh/Simon
Konstnovisen
Medlem
Användarnamn: Konstnovisen

Meddelande nummer: 520
Registrerat: 9-2013
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 23.17:   

Och varför tror du att köpvanorna har förändrats? Delvis så är det helt klart en förändring i vad som efterfrågas, men i än större grad skulle jag vilja säga att det beror på att man tappat lusten av hur oanvändarvänlig sidan är.

Hur många klick det krävs för att nå en funktion spelar faktiskt roll om man använder sajten mycket, och det skulle jag vilja påstå är bland de minsta bekymren. Det största problemet är att allt det intressanta drunknar i en massa ovidkommande strunt som affärsrörelserna öser ut och aldrig får sålt men envisas med att starta om i evighet!

Det blir inte bättre utav den enerverande reklamen. Och att de behöver reklamintäkter är självklart när de har sabbat inkomsterna från försäljningen. Försäljningen var som någon nämnde förut bra, just för att det inte salufördes en massa ointressant bös!

Och anledningen till varför folk, eller i alla fall jag, tycker att det är viktigt att den gamla sajten får finnas kvar är mindre av konservativ sentimentalitet och mer pga att den har en fungerande sökfunktion, vilket helt saknas i den nya versionen!

Om Tradera satsade på att utveckla basfunktionen istället för att utveckla en massa kringprodukter som ingen vill ha, så skulle det nog gå betydligt bättre.

Jag är faktiskt sugen på att starta upp ett alternativ själv, men det kräver både pengar och rätt folk. Förhoppningsvis ligger någon annan i startgroparna, men annars får man väl försöka göra slag i saken.
sekunder
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 18 december 2014 - 23.41:   

Ena stunder skriver Traderas kundservice att de är beroende av reklam för att kunna utveckla sidan. I andra stunden skriver de installera Adblock om reklamen är störande. Fick annonsörerna reda på det så skulle de säkert inte annonsera hos Tradera.
sporfen
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 19 december 2014 - 9.38:   

Nu har Tradera en drive med 50% på säljavgifter om man använder "klarna" som betalningsalternativ.

Det låter i.o.f.s. bra. För bra dock. "klarna" står för hela kalaset om köpare och säljare inte sköter sig. Hur är det möjligt? Floskler för att binda upp säljarna?
Bra är att det med "klarna" fortfarande går att överföra till bankkonto.
Får välja ut en köpare, och meddela denna att hen är med som försökskanin, och prova "klarna".

Är 10årig Traderare. De senaste 5-6 åren nästan enbart sälj. Störs oerhört mycket av all reklam överallt.
Älvan
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 19 december 2014 - 13.36:   

Om köparen väljer att betala med Klarnafaktura så
är ju det nu gratis inom 14 dagar, men med längre
betalningstid så kostar det kr 29:- i faktura-
avgift om jag har läst rätt på det finstilta.