Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Antikvärlden har dött » Arkivera tills 2015-januari-1  

Författare Meddelande
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 9.20:   

Ovanstående inlägg ger (kanske oavsiktligt) ytterligare en förklaring till den pågående tidningsdöden, som inte bara drabbar antiktidningar. En alltmer illitterat publik, vars förmåga eller vilja till att läsa text begränsar sig till längden av twitterkommentarer. Om ett (visserligen lite längre än vanligt) debattinlägg på en skärmsidas längd kallas för "artikel" och överhoppas oläst bara på grund av antalet ord, hur skulle den typen av "läsare" då orka ta till sig en riktig tidningsartikel?
att läsa mellan raderna
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 9.45:   

Apropås inlägg syftar på dina inlägg S.H, inget annat.
"Man kan se på mängden av ord att de blir långrandiga"
Punchline
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 10.13:   

De flesta med litet sedvanlig ironisk 60-talisthumor förstod nog "Apropås" inlägg. Gott Nytt År!
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 10.56:   

Signaturen Att läsa mellan raderna: Det förstod jag väl. Varför skulle jag annars ha kommenterat just "Apropås" inlägg? Jag brukar inte slösa tid och energi på nonsenskommentarer om de inte uppenbart är menade till mig personligen. Men hans/hennes kommentar är ett i den långa raden av exempel som visar den växande oförmågan eller viljan att tillägna sig text och föra ett sakligt resonemang. Antalet ord anses säga mer om innehållet än innehållet självt.

Signaturen Punchline: Jodå, det förstår jag att just personer med sinne för 60-talisthumor "förstår" den här sortens humor. Det är ju de som styr innehållet i de krisande tidningarna, och man får de läsare man förtjänar, och till sist inte så många.

I högsta allmänhet: Det är talande att när man dristar sig till att försöka analysera orsakerna till varför det går dåligt för tidningar, så dyker det upp flera nya, oregistrerade signaturer, varav ingen bemöter själva innehållet och sakfrågorna i ursprungskommentaren. Ett fenomen som är bara alltför bekant från svenska tidningsvärlden...

Nu tror jag att jag struntar i att bemöta fler nya, okända kommentatorer, som inte diskuterar sakfrågan. De är som mygg: ju mer man viftar mot dem, desto fler dyker det upp
Prenumerant
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 12.11:   

Jag ville bara dementera Fnörpens påstående om att det inte finns samband mellan upplaga (antal läsare som gillar en tidning) och attraktion på annonsmarknaden. Som jag redan sagt: Upplaga är kung i tidningslandet.

Snick-snacket om för gamla läsare är ju bara fantasier och gallimatias. De svenska 50-plussarna och pensionärerna är ett mycket attraktivt segment för varje marketing-manager. 50-plussarna inklusive pensionärerna är intellektuellt välorienterade och mer välutbildade än någonsin, de har massor av hobby- och fritidsintressen. De reser, seglar, spelar golf, roar sig med konst och antikviteter mm mm som aldrig förr. De har aldrig varit så friska, rörliga och haft så mycket pengar att röra sig med som nu.

Som sagt: AV:s upplaga ligger nu strax under 20 000 ex, från att ha legat på ca 28 500 ex för 7-8 år sedan. Annonsörerna flyr - detta kallas: en negativ upplagespiral. Jag tycker att detta tapp är för stort och för snabbt för att förklaras bort med Internetkonkurrens.

A&A (för jämförelse) skickar ut ca 38 500 ex per månad. Men för ca 20 (+-?) år sedan var A&A upp och sniffade på ca 60 000 ex.
Apropå
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 15.28:   

Hur ska man kommentera det man inte läser och varför ska man anstränga sig för?
Nu är tidningen nedlagd och jag önskar den inte tillbaka...
Prenumerant
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 31 december 2014 - 15.41:   

Ännu sprattlar det i trycksvärtan...
AVärlden nr 2/2015 kommer i butikerna 13 januari.
heureka
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 1 januari 2015 - 19.36:   

Nu kom det som jag bara väntade på och jag är inte ett dugg överraskad att tidningen läggs ner.För det första svarar dom aldrig på kritik om innehållet i tidningen, och innehållet är otroligt enkelspårigt med samma människor som återkommande hemma hos reportage.Helt ointressant att se loppisprylar med lite uppiffad yta och inga kritiska artiklar om branschen överhuvudtaget, och det har funnits rejält med stoff att skriva men tidningarna överlag stod för tystnad.