Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Antikvärlden har dött » Arkivera tills 2015-januari-4  

Författare Meddelande
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 1 januari 2015 - 23.08:   

Efter att via den här tråden ha fått reda på att Antikvärlden ska läggas ner i början av det här året, så tog jag en lite noggrannare titt på innehållet i det senaste numret, som jag har haft här hemma ett par veckor. Jag blev helt enkelt nyfiken på att se om de informerade sina läsare om den kommande nedläggningen, och lusläste ledarartikeln. Där nämns inte ett ord om att tidningen ska upphöra efter nästkommande nummer. Inte någon annanstans heller. Däremot var det nu, med facit i hand, uppenbart att de ändå ville informera läsarna om att Antikvärldens Dag byter namn och administreras av Hem & Antik i fortsättningen. Reseverksamheten ska tydligen också skötas via den tidningen.

För mig känns det ganska underligt att de helt uppenbart redan före januarinumrets (som alltså kom strax före jul) presstopp visste om den kommande nedläggningen, men valde att låta sina läsare att vara omedvetna om det, samtidigt som de var måna om att informera potentiella utställare på Antikvärldens dag och resesugna läsare om vart de kan vända sig i fortsättningen. Jag skulle också vilja veta vad som kommer att hända med de prenumeranter, var period sträcker sig över nedläggningstidpunkten.
Soda
Medlem
Användarnamn: Soda

Meddelande nummer: 109
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 2 januari 2015 - 0.13:   

Förnyade prenumerationen strax innan senaste numret kom. Är väl ganska vanligt att den löper på årsbasis. Så fick jag veta strax därefter att tidningen läggs ner, via andra källor.

Förklaringen är nog rätt enkel och stavas pengar. De har sålt prenumerationsregistret och därmed även prenumeranterna till konkurrenten Antik & Auktion. Det gällde ju att ha något kvar att sälja...
Ex-prenumerant
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 2 januari 2015 - 11.07:   

Jodå! Tillsammans med det senaste numret (som kom i mitten av december) fanns det ett blad där de helt sonika meddelade följande:
"Nästa nummer, nummer 2, blir DET SISTA AV ANTIKVÄRLDEN. Därefter kommer du I STÄLLET ATT FÅ TIDSKRIFTEN ANTIK & AUKTION hem i brevlådan, så länge den nuvarande prenumerationen på Antikvärlden löper. ... "

Eftersom familjen redan prenumererar även på den tidskriften är vi inte ett dugg intresserade att få ytterligare ett ex.
Då det handlar om en prenumeration i en annan familjemedlems namn, tänkte jag att de kanske inte kunde veta att JAG redan hade tillgång till A&A, men det verkar inte ha skett någon sådan prenumerationskontroll.

Jag tyckte det var konstigt att de inte erbjöd någon av sina egna (Bonniers) tidskrifter i stället för en som levereras av konkurrenten Allers.
Man får intrycket att de är medvetna om att alla de egna tidskrifterna är alltför olika AV för att falla oss på läppen.
Alltså ringde jag och ifrågasatte "erbjudandet" (läs: tvångsöverföringen).
Jag blev då erbjuden att i stället få "Gård & Torp". Det är en tidskrift som jag i starten prenumererade på, men ganska snart upphörde med, då den inte alls kändes intressant. (Det var mest en massa ovidkommande annonser om mestadels helt nya saker, hemma-hos-reportage, artiklar om hur man målar om, o.s.v.)
Den vill jag inte ha fler exemplar av.

Men det fanns ytterligare ett alternativ. Nu ska jag få "Hem & Antik", en tidskrift som jag inte vet något om.
Jag ville hellre ha fått tillbaka redan inbetalda pengar, men orkade inte bråka om några hundralappar.
Vi får väl se vad som kommer i brevlådan ...
S.H.
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 2 januari 2015 - 21.18:   

Signaturen Ex-prenumerant: Konstigt, jag fick inget sådant brev med det senaste numret. De kanske skrev bara till de prenumeranter som har en längre tid kvar av pågående prenumeration. Andra struntade de helt sonika i och tänkte tydligen att tids nog får även de veta hur det ligger till. Maken till dålig attityd får man leta efter.
ramifikationer
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 4 januari 2015 - 2.12:   

Alla hobbytidskrifter dör ut. Trädgårdstidningar, biltidningar, husdjurstidningar, dyktidningar, datortidningar... Alla ligger i en dödsspiral.
Apropå
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 4 januari 2015 - 8.07:   

Min profetia är att även antikprat kommer att dö ut.
Några trådar skulle möjligen kunna hållas vid liv under tider då lärarkåren har skolledigt.
Lärarvikarien
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 4 januari 2015 - 9.38:   

Men merparten av den tiden brukar AP ha sommarstängt.
Glader
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 4 januari 2015 - 10.48:   

Kör en repris:

Allmänt antikt har förvandlats till en KLAGOMUR!

Saknar alla "roliga" kommentarer, "underfundiga" texter och "spirituella" inlägg.