Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Allmänt antikt » Allämt utrop! Rädda AP!  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2015-april-5Baron Wårtgård5-4-15  21:58 
Arkivera tills 2015-april-7Les7-4-15  14:24 
Arkivera tills 2015-april-12Les12-4-15  19:08 
Arkivera tills 2015-april-13Kopparstämpel13-4-15  0:04 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
AnkeBorg
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 0.29:   

Jag har aldrig förstått vitsen med de här nymodigheterna som inregistrering och vissa (oseriösa?) forum kräver t.o.m. personnummer vilket är både oetiskt och borde inte vara tillåtet.
Vilken vettig människa vill sprida sitt personnummer till kreti och pleti i dagens läge med personkapningar och annat s-a-t-tyg som förekommer.

Aldrig att vi ankor i Kalle-Anka-landet kommer att inregistrera sig hos någon överhuvudtaget. Vi har väl inte berikat det här forumet med så mycket vettiga inlägg, men vi har läst och lärt oss desto mer. Och det tackar vi för!
AB
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 1.08:   

Inget forum... inte ens ett köp- och säljforum får tvinga någon att uppge
sitt personnummer för att bli inregistrerad medlem, enligt Datainspektionen:
http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/samtycke/
I personuppgiftslagen definieras samtycke som varje slag av frivillig, särskild och otvetydig viljeyttring genom vilken den registrerade, efter att ha fått information, godtar behandling av personuppgifter som rör honom eller henne.

Samtycket ska vara individuellt. Det ska alltså vara den registrerade själv som med egen vilja godtar behandlingen av personuppgifter. Det räcker inte att till exempel en förening för sina medlemmars räkning godtar behandling av personuppgifter.

Att ett samtycke ska vara frivilligt kan sägas innebära att den enskilde i praktiken måste ha ett fritt val att avgöra om hans eller hennes uppgifter ska få behandlas.

Om den registrerade i praktiken inte kan avstå kan samtycket inte gärna vara "frivilligt".

I de fall behandlingen av personuppgifter utförs med stöd av personuppgiftslagen och bara är tillåten om den registrerade har lämnat sitt samtycke kan den registrerade när som helst återkalla sitt samtycke. En återkallelse av ett lämnat samtycke medför att ytterligare personuppgifter om den registrerade därefter inte får samlas in eller på annat sätt behandlas.
Natti
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 2.07:   

Men på Tradera tvingas man uppge sitt personnummer när man registrerar sig. Varför?
fritjof
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 4.04:   

Eftersom det redan finns så många trådar om Tradera, så kanske vi istället ska fokusera på AP's vara eller icke-vara i just den här tråden.
Peppe
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 7.08:   

Ja Natti! Jag har också retat mej på det. Därför registrerade jag mig med ett "falskt" personnummer och det var inga problem :-)
Kopparstämpel
Medlem
Användarnamn: Kopparstämpel

Meddelande nummer: 328
Registrerat: 3-2010
Skickat måndag den 13 april 2015 - 9.31:   

Personnummer vill man helst slippa uppge, det håller jag med om. Det ska naturligtvis vara frivilligt att gå med och registrera sig i ett sådant forum. Det intressanta är inte vilken person som står bakom ett visst fast användarnamn. Jag bryr mig inte om vem säljaren på Tradera är, så länge som omdömena är goda, nu blev det ändå en koppling dit.. Det som gör att det blir seriösa diskussioner är när man vet att man får svar, respons och argumentation från en och samma individ. När någon sakligt och lugnt försöker argumentera för något så brukar det sluta med att en oregistrerad person skriver något otrevligt. Det kanske blir så nu med? Om det blir så, så vet ju inte jag om det är AB, Fritjof eller Peppe som är otrevlig. Just ni tre kanske kan föra ett civiliserat samtal, men det vet ju inte jag?

Jag har inte heller intresse av att prata med en okänd person på telefon som vägrar uppge sitt namn. Vill inte heller att en maskerad person kommer till mitt hem och hälsar på. Självklart, visst! Den som har ett öppet sinne förstår kopplingen.

Fördelarna med att folk kan göra inlägg utan att vara registrerad kan man förstå. Det finns för- och nackdelar med allt. Kanske det optimala hade varit om en del av forumet hade varit öppet för alla och att en del varit för de som är registrerade?
Påläst
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 9.50:   

PÅ tex Kolhydrater i fokus kan man läsa allt som skrivs
utan att vara registrerad, men det sist skrivna inlägget i tråden går inte att läsa om man är oregistrerad.
Man måste också vara registrerad för att skriva där.
Det tycker jag är bra, tonen hövlig, inga kvinno-
fientliga och dumma inlägg.
Kopparstämpel
Medlem
Användarnamn: Kopparstämpel

Meddelande nummer: 329
Registrerat: 3-2010
Skickat måndag den 13 april 2015 - 10.12:   

Ok, där har jag inte varit. Ja allt skulle vara läsligt för alla.

Har några gånger i verkliga livet pratat med andra antikintresserade om Antikprat. Det vanliga svaret blir: "Där brukar jag aldrig skriva, det är bara trams och flams" - typ. Så det finns nog en annan potentiell målgrupp också, förutom den som redan är aktiv här.

Kanske skulle en tråd bestå av en del för registrerade användare, där den förhoppningsvis sakliga debatten pågår. Parallellt kan en andra del av tråden vara öppen för vem som helst. Där kan trams, syrliga kommentarer och annat förekomma. Där kan också vettiga inlägg göras av såna som helt enkelt inte vill vara registrerad. Det som skrivs i den första delen sparas för framtiden. Det som skrivs i den andra öppna delen försvinner efter en tid. Om något matnyttigt uppkommer i den andra delen, så kan ju alltid en registrerad användare lägga in det i den första delen. Bara en idé som kanske kan vara något för ett framtida forum? Kanske kan nya ännu bättre idéer väckas?
Anna Petrovna
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 13.36:   

Lite mera vi och dom? Kanske inte vad världen behöver just nu och det finns ju redan här om du kollar noga.
Kopparstämpel
Medlem
Användarnamn: Kopparstämpel

Meddelande nummer: 330
Registrerat: 3-2010
Skickat måndag den 13 april 2015 - 14.48:   

Alla på AP är väl vi? Vilka är dom? Den här världen är snart borta. Det gäller att nästa motsvarande värld är konstruerad så att den blir bättre. Om det blir någon ny..