Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Porslin & keramik » Gustavsberg » Arkiver fram till 2009-november-20 » Alla dessa jubileumstallrikar, etc  

Författare Meddelande
NB
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 23.43:   

Hej.
Det finns en uppsjö av olika samlartallrikar såsom årstallrikar, jubileumstallrikar, Fars dag-tallrikar, Mors dag-tallrikar, Vasaloppet, mm, från Gustavsberg, Rörstrand, Bing & Gröndahl, Royal Copenhagen, etc.
Min far som är bortgången sedan många år samlade på sig en hel del sådana tallrikar. Om man tittar runt här och var på nätet (Tradera, mm) verkar det som det inte finns något värde i dessa, överhuvudtaget.
Min fråga till er på detta forum, är: Finns det någon tallrik av denna typ som är värd att spara, och isåfall vilken/vilket år/vilken fabrikant ? Eller skall jag kasta alla tallrikarna (4 fulla flyttkartonger...:)
Tacksam för lite vägledning

mvh NB
NB
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 23.46:   

hmm, såg att jag råkade lägga min fråga under fel kategori, ber om ursäkt (kan man flytta den ?)
Silke
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 23.52:   

Titta på Traderas avslutade auktioner på samlartallrikar. Rörstrand 1968 och 1969 brukar ligga högt annars är det nästan aldrig några höga priser. Jag använder mina som vardagsassietter, dom är snygga och av bra kvalitet och jag behöver inte bekymra mig om någon går sönder.
Lotta
Skickat torsdag den 8 januari 2009 - 9.11:   

Där finns några Arabia tallrkar som säljer bra och några av de äldre royal copenhagen eller om det var Bing och Gröndahl, minns tyvärr inte vilket.
li
Skickat torsdag den 8 januari 2009 - 9.14:   

Samla aldrig på något som tillverkas för samlandes egen skull.
Granma
Skickat torsdag den 8 januari 2009 - 10.22:   

li:

Hade det funnits en samlarnas bibel hade ditt inlägg varit ett budord.

Mvh
//Granma
Granma
Skickat torsdag den 8 januari 2009 - 10.30:   

NB:

Har du fyra fulla flyttkartonger finns det troligen åtminstone något av värde. Jag ser då och då äldre tallrikar som kan gå för några hundralappar, men sällan mer. Oftast har de ett mycket ringa värde. Ett alternativ är ju att försöka sälja som serie.

Forska lite på Traderas avslutade och googla runt, tycker du sedan i slutändan att det inte är ansträngningen värt att sälja finns ju alltid Erikshjälpen, Myrorna, Emmaus, mfl. De brukar vara glada för det mesta...

Mvh
//Granma
NB
Skickat fredag den 9 januari 2009 - 19.34:   

Ja Lotta, Arabia önskade jag att jag hade fler av. De stackars få jag hittade i pappas lådor, är sålda och det verkar vara generellt bättre priser på Arabia's keramik/porslin än de övriga tillverkarna.
Li, där håller jag med dig. Jag vill bara inte slänga allt utan att kolla med andra, mer kunniga på området. Vore ju synd att slänga saker som kunnat vara till glädje för någon (samlare) eftersom jag själv inte är en samlare. Granma: Jag komer att kolla upp om det finns nåt av värde, mha tipsen ovan och sedan lämna in resten till typ Erikshjälpen eller Myrorna.
Tack för hjälpen !