Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Porslin & keramik » Gustavsberg » Arkiver fram till 2009-november-20 » Stig L design? » Arkivera tills 2009-februari-06  

Författare Meddelande
kattis
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 14.25:   

så fejk så att det bara stinker om det. INHANDLA INTE!!! man ser ju på långa motorvägar att detta ej är stig´s signatur
Granma
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 15.00:   

Hmmmm. Snygg vas.

Jag är ingen expert på Gustavsberg, tyvärr. Jag vet dock att det var Kåge, och inte Lindberg, som så att säga "uppfann" studiohanden. Kåge signerade med brun eller svart, Stickan med blå och senare dekormålare med röd, om jag inte missminner mig.

Visst är signaturen, vad jag kan se, Lindbergs "handstil", men om det är äkta eller inte kan jag inte bedöma och vågar heller inte uttala mig om...

Mvh
//Granma
...
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 19.42:   

gjord av stig larson- ni vet han som skrev böckerna
moneydan
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 19.45:   

Det är jag som lagt ut den på tradera och den är äkta. Har fått den av stickan själv på en loppis. Så de så alla viktigpetter
Granma
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 21.30:   

Tog han med sig en av sina vaser när han gick på loppisrunda eller sålde han av någon outgrundlig anledning sina konstverk där? Om du nu är säljaren och har fått den av Stickan själv förstår jag inte varför du i objektbeskrivningen tillagt att:

"Efter att flera spekulerat om att denna vas kan vara falsk, måste jag nu meddela detta i auktionen. Jag är ingen expert på området och kan själv inte bedömma om så är fallet. Till dig som har högsta budet när vasen går ut ger jag dig givetvis rätten att dra dig ur affären. Detta beslutar köparen själv om han eller hon betvivlar dess äkthet."

//Granma
Granma
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 21.34:   

Dessutom är ordet "viktigtpetter" singularis, det finns alltså inga "alla viktigpetter". Åsna.

Nu kan jag dra mig tillbaka för en stund, njuta och riktigt vältra mig i min egen dryghet...


Mvh
//Granma
Daniel Moneydan
Skickat fredag den 6 februari 2009 - 11.37:   

Det är jag som är Moneydan och ingen annan. Jag har köpt vasen på loppis och ser att många spekulerar i om den är äkta eller ej. Kan dock inte svara på om den är äkta eller ej, tyckte att jag gjorde ett fynd då jag hittade den för ett par år sedan. Betalade 50:- för den och den hade då en rundel undertill i filt.

Är dock ingen expert och kan således inte bedöma om den är falsk eller inte. Varför jag skrev att den var inköpt på "sommarloppis" var nog enbart för att jag var lite stolt över mitt TROLIGA fynd;-) sällan man hittar en pjäs med hans signatur på loppis. Jag menade alltså inte att "hålla min rygg fri" som amatörexperten uttryckte det. Jag hoppas innerligt att vasen är äkta och inget annat. Jag hoppas även att alla spekulationer upphör, och vill ni ta ett resonemang så ta det med mig och ingen annan. Har nu gjort ett tillägg i objektsbeskrivningen då jag läser alla era inlägg av varierande kvalitet.
Mvh Daniel alias Moneydan.
Granma
Skickat fredag den 6 februari 2009 - 15.03:   

Detta låter som en mer trolig Moneydan. Lycka till med auktionen.

Mvh
//Granma