Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Porslin & keramik » Upsala-Ekeby & St. Erik » Arkiver fram till 2009-oktober-21 » Budtrissning? » Arkivera tills 2009-februari-19  

Författare Meddelande
eva
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 1.54:   

Är inte det samma sak, om man inte vill att varan ska gå för billigt, varför inte lägga ut den till ett pris som man kan acceptera, svårare än så är det inte.
Nicko-Lina
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 8.09:   

Ge dig nån j*vla gång eva!!!
Sune
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 9.42:   

Har aldrig "eva" varit på en vanlig auktion ? Där finns generellt ett lägstapris, men budgivningen kan börja långt under detta. Då kallas det att "kundtjänst" bjuder!

I slutänden finns kanske en köpare, som varit tvungen att bjuda upp föremålet till en viss summa för att få det. Han är nöjd, säljaren är nöjd, så vad är problemet ?
eva
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 11.54:   

För det första är det förbjudet med budtrissning på Tradera, har man auktioner där så har man accepterat deras regler och då ska man följa dom också. Vill man inte det, så kan man ju gå nån annanstans och sälja.

För det andra så vinner man inget på det,tvärtom, det är väldigt lätt att se om en säljare håller på med trissning, genom att titta på avslutade auktioners budgivning. Många med mej handlar inte av såna säljare, de förlorar köpare.

Sen kanske de står med föremålet, sålt till sej själva eller "god vän" och får betala provision. Visst nån gång kan man ju lägga ut saken igen, genom att skylla på oseriös köpare, och få provisionen återbetald, men hur många gånger då, utan att det verkar misstänkt.

Nej, alla förlorar på trissning, sluta med det, kör rakt och ärligt istället.
Manne
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 16.07:   

Märkligt att tyckare på AP som inte är insatta ? men ändå så självklart vet.Är du Saida eller ?
eva
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 16.36:   

Jag behöver inte vara Saida för att kunna läsa innantill Manne. Tydligen är ämnet känsligt. Men ni som trissar ska veta att det finns många som kollar på det och anmäler till Tradera.

Själv har jag bara struntat i att bjuda på såna auktioner, annars kunde jag också ha uppmärksammat Tradera på flera tveksamma säljare. Jag tycker att de faller på eget grepp, förlusten blir i slutändan deras egen.
Burn Baby Burn
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 18.13:   

Varför bryr du dig om det är säljaren som förlorar på det i slutändan?
eva
Skickat torsdag den 19 februari 2009 - 18.35:   

Jag bryr mej så tillvida att jag inte bjuder på den säljarens auktioner och varnar också andra för att göra det och andra varnar mej. Dessutom kan man läsa på forumen på Tradera om det här problemet.

http://forum.tradera.com/search.php?mode=results&sid=bc85416c52b33a21dfc09526002c5php

Som sagt, den som förlorar mest på det här i slutändan, är säljaren själv och rätt så, det kallas karma.