Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Porslin & keramik » Rörstrand » Arkiver fram till 2010-februari-26 » Marianne Westman ateljéproduktion - köksserie  

Författare Meddelande
Christina F
Skickat torsdag den 2 april 2009 - 15.44:   

Hej du som läser detta!

Jag har några funderingar kring Marianne Westmans ateljéproduktion, dvs köksserien med grå botten och blå dekor med målade etiketter. Jag har trots enträget forskande inte lyckats hitta något namn på serien, men porslinet är märkt MW och med den lilla solen eller asterisken*, vad man nu vill kalla den. Vet någon vilka delar som finns i denna köksserie? Har själv Kakao, Kaffe, The, Vitaminer, Hel kanel och Curry. Men det finns säkert många fler... Om vi hjälps åt att samla ihop det vi vet så blir vi alla glada! Glad påsk på er!
Henrik
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 10.01:   

I Birgitta Garpes uppsats om Marianne Westman ("Bland syltburkar och kastruller") ges inga namn på dessa serier utan beteckningen verkar vara "MW 74". I förteckningen finns inte många bilder, men hon räknar upp följande för serien "Kulinar" (är det den du har?):

0,1 l:
Kummin
Kanel
Senap
Ingefära
Dragon
4-kryddor
Kardemumma
Nejlikor
Vitpeppar
Kryddpeppar
Curry
Marjoram
Cloves
Bayleaves
Sage
Thyme

0,5 l:
Kaffe
Kakao
Te
Socker
Coffee
Tea
Sugar
Salt

Men det finns flera förteckningar över andra burkserier som Marianne Westman gjort (rosa med svart text, grå med svart text etc.)
Christina F
Skickat tisdag den 14 april 2009 - 16.49:   

Hej Henrik,
tack för svaret. Det är varken Kulinar eller Arom som jag menar. Jag ska försöka bifoga en bild från nätet så kanske det klarnar.

Bild