Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Porslin & keramik » Gustavsberg » Är detta en Lisa Larson?  

Författare Meddelande
Johnff
Medlem
Användarnamn: Johnff

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 4-2015
Skickat söndag den 5 april 2015 - 0.03:   

Hej,

Figuren ser ut som "All världens barn - väst" (pojken med hink). Men den verkar skilja sig ganska mycket vad gäller frisyr och ansiktsuttryck. Även andra detaljer verkar skilja. Den är dock stämplad "Gustavsberg Sweden" i botten.

Någon som vet något om denna? Är det Lisa Larson?

df
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 9 april 2015 - 20.58:   

den har varit i produktion sedan 1974 så den har säkert ändrat lite på sig under åren. ta en bild på stämpeln då kan man eventuellt ringa in årtalet bättre. stämplarna har ju bytt utseende under åren
Ewy
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 10 april 2015 - 0.29:   

Lite mer info från Lisa Larsson-boken.Barnen gjordes i stora upplagor.Mellan -74 till -81 tillverkades 100.000 barn pr år.Serien produceras ff.Vet inte om den infon stämmer för boken är nog ca 15 år gammal.
Johnff
Medlem
Användarnamn: Johnff

Meddelande nummer: 2
Registrerat: 4-2015
Skickat söndag den 12 april 2015 - 23.18:   

Hej Ewy. Tack. Jo den produceras fortfarande. Dock har jag bara sett den i markant pottfrisyr, hållandes spade i vänster hand, samt "sur" mun. Denna står även bredare med benen än jag sett någon annan göra. Även senaste upplagan som produceras nu har dessa kännetecken jag nämner ovan. Jag bifogar bild på stämpel nedan. Dock syns bara "Gustavsberg"-stämpeln. Möjligen står det "Li" på foten... Kan du utläsa bättre vilket år det kan handla om? Vore väldigt tacksam för hjälp.
Ewy
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 20.29:   

Johnff hej ! Har du inte möjlighet att kolla i boken,bör finnas på bibblan.På bilden i boken har han hinken i hö hand,det enda som gör mig lite konfunderad är att den ser så "hemmagjord " ut på fötternas undersida.Själv har jag den lille mörke killen men den är slät o fin under fötterna och har en fyrkantig stämpel i vilken det står GUSTAVSBERG Lisa L Sweden.Har du försökt Googla för att hitta din kille ,gör det annars .
Ewy
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 13 april 2015 - 22.31:   

Hej igen !!! Nyfiken som jag är Googlade jag på Världens barn Lisa Larsson.Här finns många bilder på världens barn.Även fotsulan visades och det verkar vara ok med den saken på din kille,däremot verkar det som att han har en spade i vä hand på dom bilderna och det fanns många .Kolla !!!
Gubbens
Medlem
Användarnamn: Gubbens

Meddelande nummer: 207
Registrerat: 5-2011
Skickat torsdag den 16 april 2015 - 13.03:   

Här visas en äkta typisk "Väst" av Lisa Larson, äldre produktion, inte nyproducerad.
Färgnyanser i håret och på byxor, hink, spade kan variera lite.
1
Gubbens
Medlem
Användarnamn: Gubbens

Meddelande nummer: 211
Registrerat: 5-2011
Skickat torsdag den 16 april 2015 - 14.39:   

Hej igen Johnff,

din figur är nog en piratkopia, kanske gjord i Danmark enligt uppgift från trovärdig källa. Ser den ut att vara från 70-talet eller är den nygjord?