Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2010-mars-9 » Soffa - ålder och tillverkning  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Ej 50-tal
Skickat lördag den 28 februari 2009 - 22.37:   

Om det ska vara någon mening med att säga att något är från 50-talet, då måste det likna något som fanns på 50-talet. Att bara dra till med ett årtionde som verkar dyrt eller populärt håller inte riktigt när det kommer till kritan.

Men okej jag kan förhålla mig neutral och tro på vad du säger. Vänd på soffan och berätta vad som står på tillverkarskylten.
Soffdiggare
Skickat söndag den 1 mars 2009 - 10.52:   

Nej, 50-tal är det inte. Det finns fyra stjärnskruvar i konstruktionen, och de fanns väl inte då. Tyvärr ingen tillverkarskylt. Tyder det möjligen på att det ändå är import? Vilket väl inte hindrar att det är väldigt hög kvalité.
krister
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 16.04:   

Ser ut som soffor som sålts av möbelaffären Finnlandia i stockholm, kan vara allt från 1980 och framåt.De är kända för sin höga kvalitet, tror sofforna är tillverkade i finland.
begagnade skinnsoffor får man dessvärre inte mycket för, försök med 2-3 tusen men var beredd på att köparen vill pruta.
Soffan
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 8.00:   

Var har du själv fått soffan ifrån då och vad gav du?
Distansvärdering
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 9.12:   

Nytillverkad, max tio år. 500 - 800 på begmarknaden, fast då skall du ha väldans tur!
Kunnel
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 9.19:   

Jag höll på att slå till på den här modellen i svart men avstod i sista stund, då det kändes oseriöst i sista ändan, och vid ev felaktigheter eller annat så verkade det lite skumt. Man fick lägga handpenning och vänta på att soffan skulle anlända och skriva kontrakt men det fanns inte ett ordentligt företag i sverige att kontakta och allt var lite "lurigt". En kringresande finsk soffsäljare som drog land och rike runt med tillfälliga försäljningar en vecka eller två i stöten på varje ställe och det är nittiotal vi pratar om. Den fanns även i svart och i cognac. Fanns även fåtöljer i samma utförande.

Något som jag hade lite svårt med med soffan som är riktigt snygg är att den är tämligen kort i sittdjupet.
Skinnmäster
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 14.11:   

Detta är inte 50-tal. Det ser alla som har någon som helst insikt i möbler. Det finns inte det minsta 50-tal estetik i formen. Snarare 40-tal. Jag kan som garvare se på bilden att skinnet inte är gammalt. 80-tal eller nyare är en bra gissning. Stilen tyder på en soffa som är gjord i syd/- östeuropa. Värdet är lågt. 1000-1500:- MAX.