Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2010-mars-9 » Möbelsnickaren Carl Åhman, leta stämpel  

Författare Meddelande
gunhild
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 22 november 2009 - 17.09:   

Jag har ett rokoko damskrivbord som är ärvt efter en rik anfader. Jag kan inte hitta stämplar och det tycks förskräckligt omgjort med lås och annat, men det liknar någat av Carl Åhman, en stockholmsmästare. Var kan man leta efter stämplar och signaturer? Har inte tittat på lådorna, bara baktill och under själva bordet. Kan någon berätta? Det sägs också att när blindträet är furu, då skall det vara gjort utanför Stockholm, stämmer det? För på mitt bord är det furu.
Heja gunhild
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 22 november 2009 - 17.59:   

Skämtare där, riktigt kul! har inte tittat i lådorna ha ha ha!
Blåtira
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 22 november 2009 - 23.11:   

Det där med att blindträ i furu betyder att bordet är gjort utanför stockholm - eller var det tvärt om - är förstås en praktfull myt. Glöm det.

Angående signaturer eller märkningar: du måste titta överallt: på in- ut- bak- fram- över- och undersidor (glöm inte att titta på lådorna). Hittar du ingen märkning - ja då är inte bordet märkt.
gunhild
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 6 december 2009 - 17.18:   

Nu har jag tagit en bild på sybordet, är det någon som har sett något liknande? Jag vet att det ägts av en person som var född 1804, men nog är det väl äldre ändå? Hon var gift Ehrenreich, är bordet tyskt? Hon var född i Värmland, kan det vara någon värmlandsmästare? Tacksam för alla uppslag
bord