Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2010-mars-9 » I Gustav Vasas spår fast tvärtom  

Författare Meddelande
inget i Dalom
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 20 december 2009 - 19.07:   

På en resa ner genom Dalarna på sensommaren förundrades vi över,att det fanns så få riktiga antikhandlare kvar. Bara en massa buskloppis och "kuriosa". Vad är det som är så kuriöst ?
Träskofioler från Gagnef ?
Fanns det inte någon från Smedjebacken som ett tag t.o.m. fanns på internet ? Bjärke antik ? Har den elake fogden eller skattmasen klämt åt hela surven ? Så kan det gå när inte locket är på. Eller så spricker bubblan,man får väl hädanefter söka sej till de mysiga mässorna,om man vill hitta något intressant att investera i . Hejsvejs.
Silke
Medlem
Användarnamn: Silke

Meddelande nummer: 81
Registrerat: 8-2009
Skickat måndag den 21 december 2009 - 22.48:   

Finns en bra i Ludvika, på Carlavägen. Antik Textil & Kuriosa. Fanns tidigare en i en by utanför Smedjebacken, hette i så fall Bärke Antik. Smedjebacken är Norrbärke församling, uppkallat efter sjön Barken.
i.i.D
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 22 december 2009 - 18.50:   

Kan inte hitta Bärke antik på nätet,men låg det verkligen ute på landet ? Har för mej sett något
på internet att det låg inne i Smedjebacken. Var kanske något annat. Annars är det väl så att de mindre seriösa och kunniga självdör. Som i Bärke.
I fagersta finns också en känd antikare,trevlig dessutom. Rekommenderas. Men annars verkar det som att skräpet tagit över därnere-
Silke
Medlem
Användarnamn: Silke

Meddelande nummer: 85
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 22 december 2009 - 22.55:   

Nej det hette inte Bärke Antik, det hette någonting annat och den jag menar låg ute på landet och de brukade annonsera i antiktidningarna men nu har jag inte sett någon på länge. Det fanns en i Björsjö också men vet ej om den finns kvar. Någon inne i Smedjebacken kan jag inte erinra mig. Fanns också en bra i Norberg mittemot Elsa Anderssons konditori men den har också lagt ner.
i.i.D
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 23 december 2009 - 10.48:   

Norberg skriver du Silke. Var det inte han som flyttat till Fagersta ? Sen måste jag rätta en felskrivning : skulle ju förstås vara "de mindre seriösa och okunnniga"...
Kollar på nätet,men hittar heller inget. Möjligen hette det söderbärke eller Norrbärke då ?