Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2010-oktober-5 » Kopior på designklassiker?  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2010-juli-16Britta16-7-10  22:14 
Arkivera tills 2010-juli-23original23-7-10  9:46 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Hate Pöpli
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 10.44:   

Oskäligt? priser som är satta för att behålla en viss exlusivitet på en lyxprodukt kan väl aldrig bli oskäliga, FH kan säkert sänka priserna och därmed försvinna ner i Ikeaträsket men varför?
Hade Myran och PK22 sålts på Ikeavis hade ingen kommit ihåg dom längre eftersom det hade matats ut nya modeller i tveksam kvalitet till ett lågt pris oavbrutet,kolla värdeminskningen i procent på en tio år gammal Kotte jämfört med tex Ikeas Hotta ,också en faktor att räkna med även i valet mellan en Dacia och en bil
PP
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 17.47:   

Det där med att lyckas på marknaden behöver inte ha nåt med produktens kvalitet att göra. Företag som tillverkat produkter som i sin tid varit helt outstanding har ofta stått på näsan. Här tänker man på Cord som gjorde sin tids överlägset bästa och förmodligen vackraste bil. Men inte begrep folk det. Det handlar mera om att göra sig ett namn i ett visst marknadssegment så kommer lämmlarna vandrande oavsett vad man säljer. Man tänker även lite på Volvo som alltid gått bättre än Saab trots att det i en perfekt värld varit alldeles tvärt om.
Förmodligen är det så att människor med högt IQ köper bra produkter utan att först kolla åt vilket håll skocken drar. Sannolikt har alltså Saab liksom Cord på sin tid världens intelligentaste kunder men tyvärr är detta marknadssegment ytterst marginellt till storleken.
Kretsloppet
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 18.47:   

Det finns faktiskt människor med högt IQ, som inte är ett dugg intresserade av bilar och endast önskar komma nånstans.
Likväl snurrar Mingtallriken i samlarens dröm.
Qvintus
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 19.20:   

Ja du PP,visst känner jag mej smart som köpte en Saab 9-3,tyvärr funkar möget aldrig,däremot spinner min 50 år gamla Volvo som en katt trots undermålig kvalitet :-),folk begrep nog att Cord var en bra bil men en svindyr bil mitt i depressionen hur smart var det?
original
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 20.57:   

jag menar inte att en sjuanstol eller en pk 22 ska kosta som en stol från ikea. jag tycker dock att priserna är oskäliga i förhållande till produktionskostnaden och talar man om kvalité så kan man ju definitivt inte beskylla sjuan för att vara en kvalitétsstol mer än vad gäller designen. finishen är här inte bättre än på en ikeastol.

"priser som är satta för att behålla en viss exklusivitet på en lyxprodukt kan väl aldrig bli oskäliga".

det kan de väll. om en sjuanstol skulle kosta en miljon, skulle inte det vara oskäligt? jag menar att det måste ju finnas en gräns för hur högt priset är. en pk 22 skulle likaväl kunna kosta 10 000 kr och ändå betraktas som en lyxigare produkt än en fåtölj från ikea. det är ju inga rena konstprodukter tillverkade i ett fåtal exemplar vi talar om. det är hyfsat massproducerade varor. om det producerats fler sjuanstolar än det finns danskar så ligger man ju här på samma nivå som stolar från ikea. gällande värdeminskning på en kotte så är den betydligt högre för en kotte eftersom begagnatmarknaden är väldigt omfattande. hur många kottar säljs det inte i månaden på lauritz för klart lägre priser än en ny. det är ingen investering (kanske estetisk men inte ekonomisk) att köpa nya produkter från louis poulsen, endast begagnade.
jag köpte en kugle (den stora lammellampan från louis poulsen) för 4000 kr i superbra skick i danmark, nypriset ligger på 29000 kr.
PP
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 21.16:   

En del produkter har ju uteslutande den skattefuskande eliten som målgrupp. Här kan man konkurrera uteslutande med priset och det innebär att den som tar mest betalt säljer den exklusivaste produkten alldeles oavsett vad man levererar för skräp. Folk som är duktiga på att stjäla ihop en hög med pengar ser sällan skillnad på andra detaljer än prislappen i vilket fall så det vore företagsekonomiskt oansvarigt att slösa pengar på en bra produkt om man har den här målgruppen.
Man kan här nämna sådana finesser som mobiltelefoner i platina och billacker som byter färg efter vädret. Man inser snabbt att det här inte är världens intelligentaste marknad och att deras mål i livet inskränker sig till att göra av med alla pengar dom snor ihop på ett sådant sätt att det imponerar på likasinnade.
Pöpli
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 23 juli 2010 - 21.21:   

Ett pris är ALDRIG oskäligt så länge det finns köpare eller? 10000 för en PK är oxo oskäligt om du ser till ren tillverkningskostnad. Profit är ju vad som driver oss alla.(den procentuella värdeminskningen är alltså större på en kotte än på en hotta?jag måste räknat fel,ursäkta)
PP
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 24 juli 2010 - 5.15:   

Ang kapaciteten hos dylika lyxkonsumenter kan man kolla på BP där dom löser problemen nästan lika smart som en tam apa lätt skulle klara av. Och för detta eminenta arbete betalas dom mer pengar än en vanlig löntagare ens kan fantisera ihop. Dom får alltså betalt enkom för att kunna konsumera för Gud vet att dom inte är värda fem öre för det arbete dom låtsas utföra.