Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2010-oktober-5 » Allmogeskåp  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2010-juli-29Beatrice i Halland29-7-10  12:16 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 1001
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 12.22:   

Du kan se på profilen i fylningen. De er forskellige. Over + underdel hører ikke sammen.
Se også på skuffer - de smukt finerede skuffer i overdelen er slet ikke i samme kvalitet som de simplere skuffer i underdelen.
Overskabet er et barok skab
buffet i underdel er senere.
D
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 13.04:   

Det är som Hose säger. Den klumpiga skarvbiten mellan över och underdelen är inte korrekt utförd och inte samtida med resten. Samma sak kan sägas om inredningen i bonad björk i överskåpet.
Beatrice i Halland
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 13.45:   

Lådorna i överskåpet är lite svåra att stänga. Luckan i mitten har blivit lite böjd med åren och går precis att stänga. Den större lådan längst ner i överskåpet har nyckel och går med lite trix att låsa. Är denna del av skåpet nyare menar du D?
D
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 16.06:   

Jag har aldrig sett den här konstruktionen tidigare, ett furuskåp av tydlig allmogemodell med inredning i bonad björk. Det är också opraktiskt och ologiska med lådor så högt upp i ett hängskåp eller överdel till ett skänkskåp. Ett antal hyllor i furu med en skedhylla högst upp brukar vara normalt, fast variationer kan förstås förekomma, men helst i furu om resten av skåpet är i furu.
Om det är ett hängskåp bör det finnas spår av upphängningsanordning på baksidan, t ex en liten hästsko eller spår av en dylik.
Beatrice i Halland
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 16.43:   

Har undersökt baksidan av överdelen men där finns inga spår av någon hänganordning. Jag vill nog inte luta av eller måla om men jag skulle gärna vilja frascha upp skåpets utsida. Kan jag tvätta av det med tvållösning och sedan använda någon lack eller olja.Behöver nog putsa lite med sandpapper också. Det vore jag tacksam för bra råd med. MVH
D
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 juli 2010 - 17.31:   

Jag tror inte att måleriet är det ursprungliga, och jag tror inte att det går att förbättra skåpet(en) genom att smörja på ytterligare något undergörande medel. Jag vet inte vad man kan göra om man inte vill måla om dem fullständigt annat än att låta det vara som det är och lära sig leva med det befintliga och kommande förfallet.
Bea
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 30 juli 2010 - 13.16:   

Det blir nog att jag försöker sälja det i stället. Kanske hittar det sin plats i någon annans hem som det är eller ommålat shabby chic.