Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2011-november-14 » Vet någon nått om denna möbel?! :-)  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2011-november-8Lobb8-11-11  22:05 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Registrerad medlem_.
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 8 november 2011 - 22.14:   

Nån nämnde Chambert i en annan tråd och när jag såg den här grannlåten dök Chambert upp i skallen, helt galet som det mesta som rör sig där naturligtvis men en rolig association.
Bruno
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 8 november 2011 - 23.54:   

Är hela möbeln målad? Längst upp till vänster,i vad som ska vara den gerade skarven på luckan, syns ingen distans. Kanske faller bara skuggorna fel. Är den ådringsmålad? I så fall betydligt mer spännande.
Decorativ
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 7.35:   

Det syns på bakstycke (plywood) och insida på dörrar att faneren är svarvade vilket iofs inte utesluter att skåpet skulle vara ådringsmålat, men vad skulle göra det mer spännande?
Bruno
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 8.21:   

Jag har stor respekt för de gamla ådringsmålarna. Ett fantastiskt hantverk. Det jag inte får ihop är luckans utsida, framförallt ramverket. Kan Soffe kanske lägga upp en närbild på luckan?
Decorativ
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 8.32:   

Men snälla Bruno. Din respekt är för stor. Det här är en fanerad möbel med almfaner på utsidan av dörrarna. Inget på möbeln i övrigt tyder på att det skulle röra sig om en ådringsmålning utförd av en hantverkare som skulle förtjäna någon sorts respekt.
Din teori håller endast om någon har gett sig på den ganska så nyligen. (D.v.s. som ett övningsobjekt för att visa sin "skicklighet")
Älvan
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 10.05:   

Här kan man se stilen på Erik Chamberts möbler.
Kulfötter kan jag inte minnas att dom har haft.
http://www.google.se/search?q=erik+chambert&hl=sv&biw=862&bih=577&prmd=imvnso&tb m=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SUG6Tp76ENLE4gTR84z3Bw&sqi=2&ved=0CC0QsAQ
Bruno
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 20.13:   

Lugn och fin nu, käre Decorativ. Allt jag sa var att jag inte fick ihop skarven och undrade därför. Även om luckan är fanerad skulle listerna vara massiva, med den följd att träet sväller olika. Ingen hantverkare lägger gärna fanerad plywood helt i liv med en massiv ram, man fäller in den och fixerar vid ett fåtal punkter så att en viss rörelse tillåts. Jag kan varken se att den förmodat fanerade ytan är infälld eller att träet har svällt olika, därav min fråga. Kanske beror det på att skuggorna faller fel i bilden. Vad säger du som äger möbeln? Det var bara ett uppslag, har jag fel gör det mig inget...

Mvh
Decorativ
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 9 november 2011 - 22.55:   

Jag är så där lugn man kan bli när man har rätt.=kolugn :-) Det du kallar "listerna" är en fanerad fris.
Bruno
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 10 november 2011 - 0.25:   

Du har säkert rätt.

Mvh