Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2012-juni-18 » Putsa målad byrå - med vad?  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2012-februari-26Testat26-2-12  8:29 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Målle
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 15 mars 2012 - 23.45:   

Vad är det för fel på vax i ett sådant här sammanhang?
ojoj
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 14 maj 2012 - 11.31:   

dekormälarens tips är det enda rätta. följ detta!tavelfernissan går nämnligen lätt att ta bort i framtiden utan att skada originalmålningen,som de flesta tipsen skulle göraom de efterföljs. lycka till.
ojoj
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 14 maj 2012 - 11.37:   

svar till målle inget fel på vax, för det är just vad tavelfernissa är bara det att tavelfernissa ej gulnar så lätt som vanligt vax.kan man använda tavelfernissa på en del gamla värdefulla målningar så duger det säkert till målningen på ett allmogeskåp ell dyl.också.
Konservatorn
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 18 maj 2012 - 19.31:   

Om du ngn.gång tänker sälja denna byrå så tänk på att en torr orginalfärg är det som säljer,har du på ngt.kladd som kan vara svårt att ta bort och gör så att färgen skadas så har du förstört byrån.Upp till dig att besluta men varför ska man "piffa upp" en byrå som kanske är orginal? sälj den och låt ngn.som uppskattar kulturarvet ta hand om den istället för att ni ska förstöra.
ojoj
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 21 maj 2012 - 14.43:   

bara det att torr original färg pulviseras bort med tiden när bindemedlet är mer eller mindre borta.Meningen är väl att räddamålningen inför framtiden,så att så mycket av originalet finns kvar.Just nu en modenyck att inte rädda utan det torra(färgpulvret)vara kvar.Till sist kan du blåsa bort färgpigmentet,och vad finns då kvar?
Pekka Pope
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 31 maj 2012 - 15.05:   

Nej men putsa på du,kör så det ryker med stora bandslipen och sen "piffar" du lite med färg som du sen skaver bort,och om inte det räcker så kan du hänga på lite tofsar.Om du tröttnar på den om ca.5 minuter så sälj den som orginalmålad med endast lite retuscher,någon inredare eller person med dåligt seénde och utan luktsinne köper den garanterat för ett par tusen.OBS.det är skrivet med ironi i tonen för dom som ej förstår.