Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2012-november-25 » BERLIN o PRAG  

Författare Meddelande
Olle
Medlem
Användarnamn: Olle

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 10-2012
Skickat söndag den 14 oktober 2012 - 9.41:   

Vill ha tips om second hand marknader el omr med många second hand butiker i Berlin o Prag. Räknar med att besöka en av dessa städer i höst. Gärna adresser o öppettider dvs så mycket info som möjligt. Är intresserad av lampor, udda prylar samt möbler för privat bruk. Ett stort tack på för många intressanta o seriösa svar. MVH Olle
Ander
Medlem
Användarnamn: Ander

Meddelande nummer: 169
Registrerat: 9-2009
Skickat söndag den 14 oktober 2012 - 10.32:   

Pröva google:
Second hand Berlin
Second hand Prag
Och det kommer en lång lista
Charles Malcolm von Urping
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 14 oktober 2012 - 11.36:   

Ett verkligt högkvalitativt svar från Ander. Det har inte fallit dig in att även Olle kanske har tillgång till det här nya som heter internet där man kan söka efter olika saker? Och att den långa listan gör att man kanske vill fråga levande människor om någon vet något mer om något?
brh
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 17 oktober 2012 - 11.35:   

Berlin är alltid trevligt att besöka. Senaste tillfällena besökte jag en stor och trevlig marknad på 17 - junigatan. Öppen Lördag och Söndag har jag för mig. Men det händer att den typen av marknader flyttar runt. Så adresserna är färskvara. Men Berlinarna brukar vara hjäpsamma.
HeleneL
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 17 oktober 2012 - 15.53:   

Jag var i Berlin i helgen och gick bland annat på antik- och loppmarknaden som brh berättar om. En annan som man kan göra fina fynd på är den vid Mauerpark också öppen på lördag och söndag. Trångt och mycket folk och inte så välordnat som på Strasse des 17 juni men i gengäld så är priserna lägre. Har du tänkt att handla ömtåliga saker är det bra om du tar med dig en stadig väska och lite packmaterial för det är det inte alla som tillhandahåller.
Bruno
Medlem
Användarnamn: Bruno

Meddelande nummer: 23
Registrerat: 11-2011
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 19.40:   

Jag har absolut ingen koll på exakt position eller vad gatan heter, men here it goes:

När du befinner dig i Prag och är sugen på att promenera, vilket man alltid är i Prag, lämna Karlsbron och de direkta turistkvarteren och gå mot den trappa som har ett monument över kommunismens offer (gångavstånd). Monumentet består i bronsfigurer som ju högre trappan går successivt bryts ner. När du befinner dig vid trappan, fortsätt förbi, typ 200 m. Därefter viker du av åt vänster på en av tvärgatorna, så hittar du en sjukt spännande second hand. Det ligger centralt, fråga efter monumentet så hittar du affären. Det finns också en del spännande second hand i de lite nyare delarna, ta en promenad i området kring TV-tornet som bebisar kryper uppför. Googla så hittar du tornet och dess position, det är internationellt känt.
Det finns också en sjukt spännande marknad på ett ställe som heter typ Bustehrad, åtminstone sommartid, ligger på landet, några mil från centrala Prag. Bussar går för en billig peng. Tänk på att typ ingen kan engelska där, tyska funkar ok.
Annars promenera bara, det finns second hand överallt, ju längre bort från turisterna desto bättre.

Ha en bra resa.
PP2.0
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 21.59:   

Man ska naturligtvis inte gå på loppis i Berlin och Prag, då kan man lika gärna fynda i Stockholm City. Man ska ut på bonnlandet i dom sömnigaste hålorna, där finns fynden och säkert fler i Tjeckien än i gamla DDR.