Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2014-augusti-20 » Kökssoffa med bäddfunktion -vet ni något om den?  

Författare Meddelande
Paragraf
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 16 maj 2014 - 9.59:   

Är det någon som känner igen en sådan här soffa? Den går att bädda till en smal säng om man fäller fram ryggstödet. Madrassen sitter på baksidan av soffan. Soffan är som en hård kökssoffa klädd med röd "plast". Vad kan den heta och när och var kan den vara tillverkad? Tacksam för alla tips.
3806
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 16 maj 2014 - 11.12:   

Bäddsoffa bör den väl kallas eftersom den är bäddbar - förvisso i all enkelhet tycks det - men ändå. Gissar på 50-talet och från en svensk möbelfabrik i Småland med omnejd.
Saladin
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 17 maj 2014 - 4.39:   

Nu ser inte det där ut att vara en sån men det fanns på den tiden bäddsoffor som var konstruerade som fällor. När man fällde upp ryggstödet höjde sig själva bädden med resultat att om spärren släppte när man låg i sängen slog ryggstödet igen och man satt definitivt fast. Vill minnas att det förekom dödsolyckor med dom. En sån bäddsoffa skulle förmodligen vara värd en slant för sin bisarra konstruktion om inte annat.
Men på exemplet tycker man sig se gångjärn mellan ryggstöd och sits och även det tyder på en viss dramatik i konstruktionen.
Paragraf
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 17 maj 2014 - 5.26:   

Intressant Saladin! Det mest dramatiska som kan hända med den här soffan är att den utbäddade delen välter om man glömmer att ställa t.ex en stol under.
werf
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 17 maj 2014 - 15.04:   

Ja, galon var ju standardklädseln på de här sofforna.
Paragraf
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 17 maj 2014 - 20.04:   

De här sofforna? Har de något namn? Tillverkare? År? Ajdå, Gösta, schysstare än någonsin, det verkar obehagligt! :-)