Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Möbler, speglar & belysning » Arkiver fram till 2014-augusti-20 » Stilren annorlunda vilostol  

Författare Meddelande
Danneh
Medlem
Användarnamn: Danneh

Meddelande nummer: 3
Registrerat: 8-2011
Skickat tisdag den 3 juni 2014 - 12.45:   

Hej,

Jag har en stol i garaget som är lite besynnerlig. Den är nog inte så gammal, kanske 60-70tal. I järn och skinn. Stommen är i järn och den ser väldigt välgjord ut och känns gedigen. Så det känns inte som att det är någon amatör som gjort den. Är det möjligtvis någon annan här som har sett något liknande eller vet vad det är för fabrikat på den? All info uppskattas.

Hälsningar Danne

vilstol
Diva
Medlem
Användarnamn: Diva

Meddelande nummer: 2
Registrerat: 5-2014
Skickat tisdag den 3 juni 2014 - 14.21:   

Den var trevlig,ger mig postmodernistiska vibbar från 80-talets glada dagar.Hur jag än letar så hittar jag inget liknande.kanske är det ett elevarbete av någon designstudent??
Danneh
Medlem
Användarnamn: Danneh

Meddelande nummer: 4
Registrerat: 8-2011
Skickat tisdag den 3 juni 2014 - 15.50:   

Jag vet att mannen som bodde här innan jag köpte allt var väldigt konstintresserad och handlade med konst och annat. Det kan förstås vara ett elevarbete, men min mor trodde sig ha sett en sån här stol någonstans. Jag tycker nog att hantverket är så pass bra att eleven isåfall borde ha kommit hyfsat långt i karriären. Bytte man/gjorde i ordning klädseln skulle den passa i ett lite extremare hem, fast kanske mer som en installation/ett konstverk. Men det hade varit intressant om det fanns fler av denna typen.