Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-februari-3 » Stadstämpel för StP  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2010-november-8SStempeln8-11-10  15:44 
Arkivera tills 2010-november-8SStempeln8-11-10  18:23 
Arkivera tills 2011-januari-13SStempeln13-1-11  18:43 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
SStempeln
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 13 januari 2011 - 18.46:   

PS.
Nej, vad som står i Tsaarin Aarteet" betyder inte mycket. Det vara bara det att ryssarna som den gången hjälpte till med utställningen fortfarande 1989 trodde på stadsstämpel-varianten. Inget annat.
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1067
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 13 januari 2011 - 19.17:   

Nä, den debatten vill jag inte dra igång mera. Det får vara. Det finns så hetlevrade debattörer i det forumet.

Vad menar du förresten med att "ryssarna trodde det var en stadsstämpel!?" Jag trodde vi var överens om att det ÄR en stads- och inte mästarstämpel, är vi inte överens ????
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1069
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 13 januari 2011 - 19.33:   

Vid närmare eftertanke, vad hindrar dig att skriva själv bästa SStempeln. Jag har inte sett dig eller så använder du en signatur jag inte känner till, om så vilken? SPunch, SMark ? :-)
SStempeln
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 14 januari 2011 - 16.33:   

Jag ska inte heller orda mer om detta. Bara ett svar på din undran:

Med "experterna i Moskva i alla fall 1989 höll fast vid att det är en stadsstämpel" menade jag att eftersom utställningen skedde i samarbete med Statliga historiska museet i Moskva, så antog jag att de skulle ha opponerat sig i saken ifall man känt till någon annan tolkning. Inte att de "plötsligt trodde" på en stadsstämpel.
D.v.s. ingen före Ivanov (2002) har påstått något annat.

Och nej - jag tänker inte skriva i "ett annat forum"! Det räcker så bra med det här. En av anledningarna är att jag varken kan, vill eller får registrera mig som användare.
Därmed inte sagt att jag inte kan återfinnas på andra håll ...
Jag hör till Margielas och Banksys gäng ...
:-O :-O :-O
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1074
Registrerat: 8-2009
Skickat lördag den 15 januari 2011 - 9.41:   

??? vadå för gäng?
Volcano
Medlem
Användarnamn: Volcano

Meddelande nummer: 134
Registrerat: 9-2009
Skickat söndag den 16 januari 2011 - 19.23:   

SStempeln säger sig tillhöra Banksy’s gäng, inkognito, stora gester, snabbt avverkat, ut i det okända. Dadaism 100 år efteråt. Det går inte att undvika att gå i gängslagsmål med det!!! Att finnas och inte finnas, - och var det egentligen någon strid? Var är bilnycklarna?

SStempeln och andra gör här intrikata utläggningar om den mystifierande stämplingen S.P.BURG (kyrilliskt). Om vi lämnar frågorna SStempelns kommentarer om sackarin och citrusrukter åt sidan (det var möjligen ett alltför oförväget sätt av Volcano att raljera över antagligen oförtjänta prestationer i Ap, och oförväntat att SStempeln skulle ta detta utan ett lätt drag i mungipan), så måste här ställas en fråga som SStempeln önskar svar på, huruvida Volcano står fast vid det ena eller det andra. Det vet inte Volcano, ity han glömmer vad han själv sagt, och sparar endast sporadiskt, men minns kanske i stort. Denna gång inte, och det betyder att han inte varit kategorisk, utan varit öppen för mångtydighet.

Emellertid, han lutar nu åt en ståndpunkt. Vid en helt plötslig, och färsk, observation, på annan ort och i annan miljö, dyker stämpeln upp igen, på soppslev, inte så tung som Morozows, EP (kyrilliskt) och S.P.BURG, korrekt kontrollstämplat. Detta är kanske en gång för mycket. Finns då skäl att godta att S.P.BURG är någon slags av grossist eller säljkanal, om det nu förhåller sig så att stämpeln alltid åtföljs av en ytterligare stämpel och då från smeden? EP är uppenbarligen frekvent, men vilka är de övriga smederna?

En tolkning är, naturligtvis, att EP är organisatören bakom detta, fann på en extrastämpel för provinsidentifikation som bara fick utnyttjas av hans säljkanal. Då ger den ett stöd för att det fanns en ”fabrik” eller en registrerad firma hos kontrollmästeriet. Men, finns det fler smedsignaturer, det har sagts så och det problematiserar? Några andra som knöt till sig till denna säljkanal? Ho vet, men ett är säkert, Volcano har hållit i ytterligare ett bevis för att de nu återgivna stämplarna EP och S.P.BURG tillsammans hänger ihop och att S.P.BURG ensamt näppeligen är tillverkaridentifikation.
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1080
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 16 januari 2011 - 19.55:   

Jo det finns flere smedssignaturer. SStempeln har i sina inlägg 8.11. kl.15.44 och 15.45 nämnt att han har två skedar varav den en är stämplad S.P.BURG och med mästarstämpeln Gratschev och den andra med AA.

Dessutom är den andra S.P.BURG stämpeln helt förbisedd i denna debatt. Nämligen Bäcksbackas visade C.P:BURG som enligt honom använts 1826-76. Hur faller den in i bilden?