Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-februari-3 » Tacksam för lite hjälp!  

Författare Meddelande
Södermalm
Medlem
Användarnamn: Södermalm

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 1-2011
Skickat lördag den 29 januari 2011 - 0.31:   

Hej! Jag fick nyligen en bägare/kopp, eller vad det nu kallas, av min mor. Har pennor i den för tillfället. Nu undrar jag lite var det kommer ifrån. Jag kan absolut ingenting om tenn. Bifogar en bild på stämpeln i botten. Det är en krona längst upp, en liten drake därunder och längst ner ser det ut som ett gammaldags D med ett lite mindre gammaldags A bakom. Är det någon som vet hur gammal denna bägare är och var den är gjord? Skulle bli oerhört glad om jag fick hjälp. Många hälsningar /Daniel, Stockholm
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1116
Registrerat: 9-2009
Skickat lördag den 29 januari 2011 - 11.07:   

Vi här på sidan skulle också bli oerhört glada om vi lyckades lösa gåtan med den här stämpeln. Den har varit uppe många gånger till diskussion, men vi vet inte ens om den är svensk. Mina tankar går till Danmark, har din mor något danskt förflutet eller kan du ta reda på var hon har fått den ifrån?
Förr eller senare borde ledtrådarna bli tillräckligt många för att ge ett resultat och det är bra att frågan om den här stämpeln återkommer då och då.
Som tröst, Daniel, kan jag nämna att det finns massor av svenska tennstämplar från 1930-40-talen som vi inte vet ursprunget till.