Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-mars-15 » Silverputs och en fråga om rostfria blad  

Författare Meddelande
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 112
Registrerat: 1-2011
Skickat söndag den 27 februari 2011 - 18.45:   

Hej,
ska inte nöta mer på Johanståhls tråd så jag säger här: Jodå, jag gjorde nog många fel när jag prövade de olika sätten. Största felet när det gäller soda var att jag inte testade det eftersom jag tyckte det skulle vara äckligt att släppa ut sodan i naturen, kanske skillnad om avloppsvattnet går till ett reningsverk. Största felet när det gäller de andra var nog kort tålamod har jag förstått nu. Men om det tar lika lång tid att låta föremålet ligga i ett bad som att putsa för hand föredrar jag handputsning hur tråkigt det än är.

Rostfria blad, vet någon var man kan köpa sådana? Jag har googlat kors och tvärs men hittar inte rätt.
Mvh

Agneta W
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1253
Registrerat: 9-2009
Skickat söndag den 27 februari 2011 - 21.04:   

Jag förstår att du är miljömedveten, Agnet_w, men sodan har använts till tvätt i alla tider och är säkert mindre skadlig än syntetiska tvättmedel. Förr sparade man träaskan från kaminen och blötte upp den i vatten. När alla aska sjunkit till botten, så hällde man av det klara och använde till stortvätt. Innehållet var inte soda, natriumkarbonat, utan pottaska (kaliumkarbonat), som man sedan den förbrukats hällde ut. Från naturen kommen, åter till naturen.
Jag använder förbrukad soda till att tvätta badkar och annat sanitetsporslin, det går också att diska i. Inget släng här inte :-)
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 113
Registrerat: 1-2011
Skickat söndag den 27 februari 2011 - 21.43:   

Jo, vi testade att göra tvättmedel av askan i pannan men tyckte nog inte det blev så bra, bara en kul grej, tror jag har en dunk kvar någonstans. Betr soda blev jag lite skrämd av att man måste passa sig för att få det på huden, vad sker då inte i naturen. Men det kanske var fel sorts soda jag hade köpt också för den delen.

Rostfria blad? Ett litet tips åt vilket håll jag ska leta?
Mvh
Agneta W
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 114
Registrerat: 1-2011
Skickat måndag den 28 februari 2011 - 18.16:   

Lägger ner frågan om rostfria blad. Inte aktuell längre.
Mvh
Agneta W