Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-mars-15 » Ock ock ock, putsning ger många frågor  

Författare Meddelande
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 118
Registrerat: 1-2011
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 20.21:   

Hej
en ganska stor och gräsligt tung bricka som jag trodde var nysilver ser jag nu när jag ikväll försöker putsa upp den saknar varje tillstymmelse till stämpel, finns alltså varken ALP eller NS eller något annat. Vad kan det vara då då? Jag har tänkt lämna in den till försäljning (trodde NS) men om det skulle vara något värdefullare måste jag väl kolla med mina kära syskon IGEN om de vill överta vårdnaden. Så: inga stämplar, jättetung, gissningsvis inte efter 1930-1940. Vad kan det vara?
werf
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 20.29:   

En möjlighet är att det är förnicklad mässing.
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 121
Registrerat: 1-2011
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 21.24:   

Hur kollar man det?
Tog ett par bilder på undersidan också. Verkar lite överarbetat? Eller?
Det är klart att lämnar jag in den får marknaden säga sitt men eftersom det finns en historia bakom för mina syskon vill jag inte gärna trampa i klaveret.
Kan det vara så att brickan inte är svensk?
Mvh
Agneta W
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 122
Registrerat: 1-2011
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 22.06:   

bilden blev väl inte så bra men vitsen med den skulle vara att man av någon anledning kostat på sig att göra en knopp i varje hörn att stå på, vad det nu skulle vara bra för.
Von Hinten
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 23.07:   

Så att den skall stå stadigt...............
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1268
Registrerat: 9-2009
Skickat tisdag den 1 mars 2011 - 23.17:   

Utan stämplar är det garanterat inte silver! Det kan ju vara som bilden ljuger, men jag tycker att jag ser spår av koppar lysa genom. De engelska brickorna var ofta av försilvrad koppar. Jag har sett brickor som inte varit stämplade och då kan man ju inte veta var de kommit från. Säg att en engelsk fabrikant parallelltillverkat brickor i Asien och inte vill ha sitt namn på de här billigare brickorna. Jag säger inte att det är så, men det är ett tänkbart scenario. 1930-40-talen är säkert möjligt.
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 124
Registrerat: 1-2011
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 15.57:   

Silver har jag aldrig trott, jag har trott nysilver men kunde inte hitta någon stämpel förrän alldeles nyss i solljuset när jag fann en 1 mm hög och 7 mm lång stämpel Prima NS, fick använda både läsglasögon och förstoringsglas för att kunna läsa. Och nu när jag vet var stämpeln är kan jag se den på bilden av handtaget också som en skuggning.
Ack ja. Jag har slösat bort er tid. Tack för att ni tog er tid! Nu kan jag med gott samvete göra mig av med den.
Mvh
Agneta W
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1209
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 16.26:   

Inte behöver du göra dig av med brickan bara för att den inte är av silver utan "bara" försilvrad. Den är ju ett utmärkt bruksföremål. Tänk hur elegant det ser ut på ett party med alla cocktailsnacks på den, inte illa alls.

Om du sen verkligen lyckas göra dig av med den, det är inte så enkelt, så får du inte många sekiner för den...tyvärr. Kanske får du två hamburgare och cola för pengarna på MacDonalds.
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 125
Registrerat: 1-2011
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 19.12:   

Anledningen till att jag ska göra mig av med brickan är att den är stor och tung och jag är inte särskilt förtjust i den. Förhoppningsvis får den ett bättre hem med partyn och festivitas.
Mvh
Agneta W
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1271
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 19.23:   

Det är det som kännetecknar en samlare, han vill inte göra sig av med något och vad värre är, han vill inte att andra skall göra det heller :-O
Jag har också en sådan stor tung bricka, men jag bär inte omkring den, utan har den som en centerpiece på matsalsbordet. På den står sedan ett blomsterarrangemang och speglar sig i ytan på brickan. I var ände av brickan står en ljusstake. Vad man har på brickan ändrar sig lite efter årstiden.
mvhbwh
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 20.23:   

Jag gjorde ett enkelt X-format ställ i trä att ha som underdel - småbord kan man ju inte få för många av?

K. hustru tyckte dock inte att ett extrabord där man måste polera bordsskivan med silverputs var det mest praktiska tillägget till vårt möblemang, så nu sover den i ro, upphängd i en garderob!
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1272
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 22.12:   

Du kanske skulle köpa Agneta_w:s bricka och hänga in den i garderoben med din andra bricka. Med lite tur kanske det kommer ut lite småbrickor till våren :-O :-O
Sådana är användbara, det tycker nog din hustru också..........
Fast, din bricka har kanske haft benen i kors för länge!
mvhbwh
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 mars 2011 - 22.22:   

Kunde man bara lita på att det bleve nya SMÅbrickor vore det kanske en ide, men jag tror nog att dessa, som böcker, förökar sig medelst delning när man inte ser på!
Agneta_w
Medlem
Användarnamn: Agneta_w

Meddelande nummer: 126
Registrerat: 1-2011
Skickat torsdag den 3 mars 2011 - 7.11:   

Brickbord var ingen dum idé, tål att tänkas på. Jag har ingen brådska med att göra mig av med den egentligen men har inte använt den alls de år jag haft den. Och till slut blir det väl så om man inte är en äkta samlare att man måste göra sig av med en del saker för att få plats med "nya" Och det är denna utrensning jag åtminstone TÄNKT börja med. Behålla det jag verkligen tycker om och skiljas från resten.
Mvh
Agneta W