Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-mars-15 » Briljantring  

Författare Meddelande
CH
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 11 mars 2011 - 19.06:   

En väninna har en guldring med en lite halvstor briljant i, som hon ärvt efter sin mamma. Tyvärr finns det bara en stämpel och denna är på utsidan av ringen. Har trots detta ingen möjlighet att fotografera den...,men stämpeln är lite lik en harpun med kort skaft. Den är troligen inköpt under 70-talet, möjligen i Israel.
Känner någon igen denna - tack i så fall!
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1303
Registrerat: 9-2009
Skickat lördag den 12 mars 2011 - 14.48:   

Min kunskap om stämplingen i Mellanöstern är rätt bristfällig. Jag är inte säker på att det har funnits, eller finns, någon tillbakablickande stämplingshistoria. Numera bekänner sig Israel till den internationella CCM-stämplingen (Common Control Mark).
Harpunen du talar om, kanske är ett hebreiskt tecken eller bara en logo för någon tillverkare. Jag har aldrig sett någon förteckning på guld- eller silversmeder från Israel, fast det finns massor av dem. Det är en stor industri med bl.a. diamanter.
Är stämpeln på utsidan av ringen, kan det vara ett hebreiskt tecken för "Tro", "Kärlek", "Hopp" eller något liknande. Du får nog visa en bild av stämpeln om det skall gå att komma någonstans.