Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-november-20 » Skall allt silver skrotas?  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2011-oktober-6Rik ändå6-10-11  20:12 
Arkivera tills 2011-november-1brh1-11-11  20:30 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
SH
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 november 2011 - 20.50:   

Kul med så många svar på kort tid. Annars är det dystra budskap för en vän av gamla saker. Det behövs bara att silverpriset tar ett likadant eller lite brantare skutt uppåt som var fallet i våras, då råvarupriset låg på över 8 kr grammet, för att ännu fler kulturföremål ska hamna i smältugnarna.
det var bättre förr
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 november 2011 - 21.08:   

Samlarna är alltså för snåla - alternativt för få. Tillgång och efterfrågan.
SH
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 november 2011 - 22.19:   

Det kan förstås finnas samlare som är snåla, men grundproblemet måste ändå vara att samlarna är för få i förhållande till uppgiftens omfattning. En vanlig samlare kan köpa ett eller några få kulturföremål till ett högt pris, alternativt försöka rädda så många bra saker som möjligt, men till ett lägre pris. Några få entusiaster med normala ekonomiska ramar kan inte hejda den nedsmältningshysteri som nu pågår.
rea
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 1 november 2011 - 22.42:   

Och ändå kostar silver idag endast 1/50 av vad guld kostar. Att jämföra med ett snittpris de senaste 400 åren på ca 1/15. Silver "borde" alltså vara tre gånger dyrare än det för närvarande är.
Registrerad medlem_.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 november 2011 - 3.46:   

Nu finns det en del alternativa förklaringar till att just guldet rusat i pris, ett antal nya superekonomier köper mer guld än dom talar om så då blir det lite snedvridet på marknaden. Jakten på silver är inte lika intensiv. Men just silver och guld har stendött på auktioner och dom kunde lika gärna köra det till skrot direkt så man slapp bläddra förbi det i listorna. För skrot går det ju till i alla fall.
Alla tycker kanske inte lika
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 november 2011 - 8.40:   

Inte konstigt att mycket går till skrot?
Ofta tycker jag man ser bägare med texter som "Evert 50 år 3/7-1967" eller "Tack för 50 år inom ABB". Dessa tycker jag man lika gärna kan smälta om. Sedan finns det inget intresse för gamla kaffe och moccaskedar i silver. Ingen använder det längre. Det enda som inbringar något som kan vara lite mer än skrotvärde är väl saker med bruksvärde samt rariteter och fina hantverk, samt objekt med mycket historia bakom sig. Det som enligt mitt tycke är värt att samla på.
rea
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 november 2011 - 11.46:   

Är det verkligen guldet som rusar?? Är det inte snarare så att förtroendet för papper störtdyker?
Registrerad medlem_.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 november 2011 - 15.44:   

Sen tycker ju en del profeter att just silver är vad man bör köpa i dag när hela det ekonomiska systemet gungar. Man menar då att silvervärdet pressas ner konstlat av bankoligopolen men jag vågar inte ha några synpunkter på rådet. Det finns egentligen inget som är säkert idag mer än att allt är mycket värre imorgon.