Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-oktober-15 » Torka på Antikprat  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2011-oktober-8HHhh8-10-11  22:53 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1619
Registrerat: 9-2009
Skickat lördag den 8 oktober 2011 - 23.25:   

Man kan ju förenkla och se det så som HHhh skriver! Det jag vänder mig emot är att det inte är auktionshuset i sin mäklarroll som skall avgöra om ett föremål är bra eller inte genom att bara ange vikten. En tanke har slagit mig; kanske vill man tvinga dit även långväga samlare genom att utesluta alla andra upplysningar och på så sätt få ett nyfiket besök. Först då kan man ju avgöra om föremålet är "bra" eller skrotmässigt. Då har man verkligen bitit sig i tummen! I sista hand är det ett svek mot säljaren!
snål
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 1.49:   

Om jag inte är felunderrättad lever auktionshusen på den provision de lyckas dra in ...?
imt
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 8.29:   

Hur många auktionshus har inte näthandel idag och internationella kunder? Där är det många lånväga som vill veta vikten för fraktens skull också.

Om föremålet är bra eller skrotmässigt ligger hela tiden på köparens medvetenhet. För lokala kunder spelar det egentligen ingen roll om vikt eller inte anges om man som köpare kan och vet? Man får sträcka på sig och förlita sitt på eget omdöme.
Sedan är det alltid intressant det där med vilka kunder auktionshusen påstår sig vända sig till.

Auktionshusen borde ha en tycka till låda där man kan rösta om vad som ska stå med i auktionsbeskrivningar, det vore kul.:-)
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1461
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 9.04:   

Personligen anser jag att auktionshusen absolut borde i sina kataloger visa stämplarna på föremålen. Hur skall annars en kund som ser på föremålen på nätet eller papperskatalogen ha en aning om vad det gäller. Stämplarna avgör ju allt. Det som tyvärr skett rätt så ofta är, att auktioshuset misstolkat stämplarna. Troligen har de fått klander för det. Men med att bara visa stämplarna, utan att tolka dem, eliminerar den problematiken.

Vikten är av ringa betydelse, men i dagens läge då silvrets pris skjutit i höjden, vill någon kanske spekulera på att eventuellt köpa och sedan sälja som skrot. Ett ganska vansinningt tilltag, som kan orsaka en förstörelse av ett kanske i många hänseenden värdefullt föremål. Dessutom är det inte bara vikten som avgör fraktpriset utan även storleken. Men om någon offrar på silverföremål så har nog fraktkostnaderna en minimal betydelse.
imt
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 9.39:   

Silver kan handlas även av personer med litet kapital. För peroner som är omsig och kringsig spelar nog fraktkostnaden en betydelse, men det kanske inte är dessa kunder som auktionshusen vänder sig till?.

Javisst, det är de internationella kunderna de vill ha med stålar, de vill etablera världen med svenska kulturskatter, själva får vi nöja oss med "Made in Taiwan" or "Made in China".:-)
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 1705
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 9.56:   

Vægten idag har betydning. Tænk på at mange stykker sølv er usælgelige. Moden passer ikke til det. På en internet side skrev en, at han i mange år havde haft et bestiksæt liggende. Ingen kunder havde vist interese, og nu kunne han få prisen hjem ved at skrotte.

Som køber beslutter man selv hvilken viden man vil have. Man kan selv skaffe viden - enten egen eller ved at købe en rådgiver.
Sælger derimod køber auktionshusets ekspertise og adgang til deres kundekreds. Han har krav på at de yder den service, han betaler herfor.

Husker i det fuldstemplede Bergen bæger? Det blev solgt medens jeg var på krydstogt til Nordkap for nogle år siden. Senere vist her på AP. Et fuldstemplet bæger fra Bergen solgt som noget andet. Til en latterlig lav pris.

Selv har jeg for nylig købt et floral barokbæger - beskrevet som skønvirke bæger.

Vi har nok alle masser af handler. Købt som noget andet.
Men værst af alt - tænk at sælge under skrotprisen, og samtidig betale et auktionshus herfor.
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 1706
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 9.59:   

imt - der er forskellige kundetyper. Nogen har penge andre har ikke.
De første kan - de sidste ønsker at de kunne.
Sådan er det.
HHhh
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 14.12:   

En riktig Antikare har aldrig några pengar Hose, kan du räkan ut vad det kan bero på?