Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-oktober-15 » EP och S.P.BURG,  

Författare Meddelande
Volcano
Medlem
Användarnamn: Volcano

Meddelande nummer: 159
Registrerat: 9-2009
Skickat fredag den 7 oktober 2011 - 20.44:   

Någon erfar torka på Ap ädelmetallfront. Utan att förorda konstbevattning avser Volcano upplysa i detta viktiga ämne som avhandlades här senast 9 juli har mycket goda skäl att återupptas. Och dessa skäl är två. Ytterligaren en servis bestående av 12 dessertskedar har uppdagats, samtliga stämplade EP (kyrilliskt) och S.P.BURG ( också kyrilliskt). Av detta kan man dra slutsatsen att här har vi en återkommande likartad stämpling i denna kombination, S.P.BURG var flitig i bordssilver.


Det andra skälet är att Volcanos digitala skjutmått som mäter 100-dels mm, och således är helt nödvändigt för att mäta stämpelmått, nu fått nya batterier och kan återanvändas för att verifiera/falsifiera kontrollstämplingarna. De måste nämligen inrymmas inom vissa absolut och relativt bestämda storlekar. Till detta senare avser Volcano återkomma, efter inmätning.

Med detta uppmuntrande besked hoppas Volcano att den livgivande dialogen här på Ap fortsätter.
HHhh
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 8 oktober 2011 - 23.13:   

Man kan bli trött på stämplar, det är så få ting som har fått sådana, däremot utan tänder kan man finna om man gräver djupt.
Jag har försök att få fram ... men utan stämplar är det svårt så man får gissa. Och inte tusan har jag kunnat gå efter tänderna (tandkort).
HHhh
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 14.09:   

Idag blev det lite ostämplat elfenben, en årsstämpel hade inte varit fel för då...
Tusan också jag hade så gärna också önskat stämplar.
Hah!
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 14.51:   

Tycker du att du rolig på något sätt HHhh? Tror du att du är uppskattad med ditt störande sk*tsnack? Har du ingenting vettigt att komma med någonsin? Fatta vinken och försvinn fortast upp i rök.
A$$
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 9 oktober 2011 - 20.44:   

Nu skall vi tänka! Vad kan det vara som gör sidan så intressant, kan det möjligen vara att sådant här får fortgå utan åtgärd?
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1466
Registrerat: 8-2009
Skickat måndag den 10 oktober 2011 - 8.49:   

Till Volcano och SStempeln,

Ni har hävdat att det finns andra mästarstämplar i samband med S.P.BURG stämpeln än denna omspunna EP. Kunde man få se dem? Jag har nämligen fått en kontakt i St Petersburg som säger sig känna till något om detta, men denne skulle gärna vilja se andra än EP stämplat S.P.BURG
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1468
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 11 oktober 2011 - 8.04:   

Fick just ett svar från Ryssland. Tyvärr blir vi inte mycket klokare av det. De säger det råder lite delade åsikter om denna S.P.BURG stämpel men att Pankratjevs stämpel onekligen påminner om EP-stämpeln, men som vi vet stämplar Pankratjev bara till 1908, så?
Är S.P.BURG en stads- eller tillverkarstämpel är ett tvistemål, en säger ett, en annan annat. Resultat +/-0----tillsvidare.