Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2011-november-20 » Brittiskt diamantarmband - stämpelproblem  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2011-oktober-30Qrts30-10-11  18:15 
Arkivera tills 2011-november-1Qrts1-11-11  11:47 
Arkivera tills 2011-november-4cut steel4-11-11  8:12 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
grundläggande
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 8.30:   

Det är mer en personlig åsikt en grundläggande allmänbildning. Allt beroende på hur man svettas. Men normalt är: "Kroppssvett luktar inte
Kroppssvett i sig luktar inte eftersom svettkörtlarna till 99 % utsöndrar vatten. Men i armhålans svettkörtlar ingår organiska ämnen som bryts ner till illaluktande substanser när de kommer i kontakt med hudens bakterier. Hår under armarna bidrar till starkare lukt, eftersom bakterierna ges en större yta att växa på. I en illaluktande armhåla kan de finnas mer än 1 miljon bakterier per kvadratcentimeter."

:-)
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1508
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 4 november 2011 - 8.38:   

Nu kom "grundläggande" med kalla fakta, så är det på pricken. Huden utsödrar i forma av svett en saltlösning som består av bl.a. natrium, kalium, klor, mjölksyror amino syror mm. och som nämnts vatten. Men att svavel ??? ...som skulle påverka silver ???...amsagor!
Hu enkelt som helst
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 8.55:   

Det är väl självklart vi även utsöndrar svavel! Mängden som utsöndras är beroende av person och livsmedel. Ge dig när du har fel istället för att sprattla emot och göra bort dig och framstå som en riktig idi-ot. Men du kanske gillar känslan att stå där med byxorna nere? Amsagorna står du för själv, dessutom.
enkelt
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 9.29:   

Vissa människor utsöndrar svavel på huden. Beroende på vad dom stoppat i sig. Dom som inte luktar svavel utsöndrar svavel på huden. Där är det bara luktfritt vatten.
cut steel
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 12.51:   

Qrts, nu känns det som det spårat ur ordentligt från ämnet, men du skriver ju själv att vi utsöndrar aminosyror..Och sen undrar du om svavel med??
Som du förmodligen inte vet så innehåller dessa protein byggande aminosyror svavel, som är en av kroppens viktigaste byggstenar. Svavel ges till och med som läkemedel för att "bygga upp kroppen" Det jag mena med grundläggande allmänbildning var att det va sånt man lärt sig i skolan, den typen av simpel kunskap.
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1509
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 4 november 2011 - 14.10:   

OK, det stämmer att aminosyror innehåller till en del svavel medges, men inte så mycket att det nu skulle börja svärta silver i någon större utsträckning.

Nu slutar vi det här, åtminstone jag gör det. Intressant diskussion iaf, fast somliga tölpar gör personliga påhopp (gäller inte dig cut steel) när hyfset brister. Det är mycket tråkigt och ohyfsat.
:-(
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 14.37:   

Qrts, du är en äcklig översittare som alltid tror dig veta bäst oavsett vad andra lägger fram för argument. Öppna ögonen och vida vyerna din trångsynta, egocenterade besserwisser.

Hur kan du anklaga andra för att komma med amsagor när du själv sällan har ordning på alla fakta.

Har funnits här, men bara läst inlägg, under flera år och jag har ofta slagits av vilken vidrig översittare du är. Skämmes tamig faen!
cut steel
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 15.58:   

Nja det är ju inte enbart aminosyrorna det kommer ut med...koncentrationen är högre än luften, och du Qrts om någon vet ju att processen där silvret svartnar påskyndas avsevärt i högre värme och i fuktig miljö, vilket det är på huden. Och jag har ju som sagt personliga bevis på detta då det då och då rengörs smycken åt nära och kära. Men nog om detta nu, jag återkommer med en ny tråd där du Qrts kan använda din expertis på att svara på frågor om silver och stämplar. Måste bara få en bättre bild först=)
Mia K.
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 november 2011 - 17.09:   

HEj igen! Ja cut steel, så sant att silvret bara svartnar hos några människor... Undrat alltid på detta...

Och Henrik_viii tack för de fina minnena om Pforzheim. Jag försökte kommentera redan flera dagar tidigare men fick ett konstigt felmeddelande.

Men slutet med "vitguldsarmbandet" blev lite snöpligt. Jag råkade visa det till en av våra guldsmeder som sa: "Är det här inte nyligen rodierat?"
Och det var det. Armbandet var snyggt vitt, men just där vid den lilla leden, kunde man se lite gult! Hahha! Hur enkel kan man vara.
Så ingen vitguld från 1800-talet den här gången!