Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2012-januari-15 » Loppmarknad i Forum, Köpenhamn  

Författare Meddelande
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1760
Registrerat: 9-2009
Skickat torsdag den 5 januari 2012 - 12.14:   

Om det nu skulle ha undgått någon!
Loppmarknad i Danmark är inte riktigt det samma som loppmarknad i Sverige. Kvaliteten brukar närma sig antikvitetshållet. Bodde man i Sydsverige kunde man lätt ta sig till Forum och deras årliga antikvitetsmässa, men den uppskattade begivenheten upphörde för några år sedan.
Som substitut kan man med tåg och metro ta sig till Forum och Nyårs-Loppmarknaden lördag-söndag 7-8 januari kl 10-17. Metrostationen ligger precis runt hörnet till entrén. Priset för metrobiljetten ingår i Öresundsstågpriset. Inträdet är ganska modest, 35 danska kronor.
500 stånd med 90 % antikviteter och riktiga loppfynd utlovas.
Man brukar finna intressanta och udda föremål i silver till inte allt för avskräckande priser, trots den svenska kronans förfall.
Kanske får vi se några av fynden här i Antikprat?
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1772
Registrerat: 9-2009
Skickat tisdag den 10 januari 2012 - 0.58:   

På lördagen besökte jag loppmarknaden i Forum. Knökfullt med folk som gjorde att allt gick i snigelfart. I den farten passerades 500 stånd i två plan. Jag tror att där fanns allt utom de fyra-fem saker jag hade hoppats på. Kanske missade jag det.
Antikviteter till 90 % som utlovats var väl att ta i; 10 % var kanske mer passande.
Några saker fångade intresset, men hade behövt mått hemifrån. Vad blev det då, jo två böcker om silver, naturligtvis, till det facila priset av 180 danska kronor. Det fanns massor av böcker om silver till hyfsade priser. Jag prutade ned priset på mina inköp till hälften. Till påsk är det Loppis i Forum igen och då skall jag ha med en boklista så jag inte köper på mig dubbletter. Och ett par tygkassar, plast är värdelöst.
Den ena boken hette "Varde Sølv, Guldsmedemestre på Varde-egnen og deres arbejder ca. 1600-1870" utgiven av Varde museum och författad av Ole Faber och Bo Bramsen. Inb. 247 sidor.
Den andre hette "Guldsmedehåndværk i Sönderjylland og Slesvig-Holstein" av Sigurd Schobye, inb. med ca 76 sidor.
Det skall bli intressant läsning.
Var det ingen annan som besökte Forum?
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 1891
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 10 januari 2012 - 6.50:   

Jeg er løbet tør for penge her efter jul, så jeg holdt mig hjemme. Skal iøvrigt på rundrejse til "Det lykkelige Arabien" så jeg skal passe på i flere betydninger.

Jeg kender godt bøgerne, de er absolut værd at studere.
Jeg når aldrig alle standene, men får normalt en god snak med flere af dem. Du kan også købe et 10 turs kort. Det gælder også i Bella Center så falder prisen lidt.
HHhh
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 10 januari 2012 - 11.55:   

Antikviteter till 90 % som utlovats var väl att ta i.

Det skall mycket till innan man sänker sig till att beskåda så mycket .kit än om det hade varit spännande. I nuläget är det en snäv radie som gäller i dammsugnings syfte.