Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2012-mars-8 » Tenntavlor av Sven Lindström?? Vem, vet, var?  

Författare Meddelande
Evalina
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 6 mars 2012 - 11.35:   

Hej någon alls som kan hjälpa med info i detta? Jag har dammsugit nätet för att få veta vad alla dessa Tenntavlor/Reliefer(nya? retro? vad?) som är märkta med "Sven Lindström, Viken", ibland med en svart placket ibland inristat, kommer från, hittar absolut nada. Hittar ingen gammal eller ny verksamhet finns omskriven för denna (verkar då rätt omfattande) produktion.
En del av dessa tavlor är rätt charmiga, verkar mest åka runt via Tradera för ett allt högre pris per varje auktion som görs, på en enskild tavla. Vad är detta för produktion? Finns denna Sven Lindström, alls, lever mannen? När är alla dessa tavlor tillverkade, nutid, dåtid? Vet någon något om detta märkliga fenomen? I alla annonser verkar som att man ska veta vem denna "Sven Lindström" är, men inget finns beskrivet, som jag kan hitta, någonstans.
Dessa tavlor förekommer även på Metropol, Bukowskis samt på ute på utlänska marknad som seriösa objekt, utan att veta var de kommer ifrån, eller?

Tacksam för en enda minsta ledtråd.
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1844
Registrerat: 9-2009
Skickat tisdag den 6 mars 2012 - 23.07:   

Vi hade samma fråga i februari. Det kom väl inte så långt, men du kan läsa inlägget här.
Evalina
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 7 mars 2012 - 8.49:   

Ok och tack
Dock kvarstår mysteriet fullständigt, tänk om detta är tidernas experiment? Kankse kommer ut en bok om hur man skapar ett sug efter tenntavlor som ingen vet eller ska veta, var de kommer ifrån, spännande ;-)
Vill förtydliga att jag tycker om vissa av dessa tavlor och vill gärna ha några till/fler, mannen i huset börjar dock skruva på sig, och jag kan inte direkt komma dragandes med att de har ett enormt samlarvärde, än.
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 1846
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 7 mars 2012 - 11.34:   

Det är kanske Ranelid som experimenterar, han dyker ju upp i alla möjliga gränsöverskridande spektakel :-O
Plantera tanken hos din make och när sedan Ranelids bok kommer blir tavlorna en förmögenhet värda...........