Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2012-mars-31 » Guldpläterade skedar - Solingen  

Författare Meddelande
Carola
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 18 mars 2012 - 15.44:   

12 stycken skedar i en röd omärkt orginalask. Har försökt hitta information men kan inte riktigt hitta något förutom en del på tyska som jag tyvärr ej kan läsa.
Märkta "SOLINGEN 18/10 23 KARAT VERGOLDET" men det är något mer litet märke före texten SOLINGEN som jag inte ser vad det är. Är även förbryllad över deras utseende, att det står ett "A" på designen... Någon som vet om dom kan vara specialbeställda med "A" eller om det är något som hör till någon serie eller liknande... Är också intresserad i vad ett normalt värde för dessa skulle kunna vara, eller information om vart man kan vända sig för att få reda på det.
Info uppskattas jättemycket, tack.

1
2
3
4
Jullen
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 19 mars 2012 - 12.28:   

De har ett tunt lager 23 karats guld. Under detta finns en annan metall. Vet ej vilken. Om du köpt dessa skedar i andra hand så är det väl troligt att A är förra ägarens initial.
Värdet kan du få reda på genom att fråga på närmaste pantbank eller hos en auktionsfirma, där du kan få förslag på utropspris.
werf
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 19 mars 2012 - 13.00:   

Enligt stämpeln är det underliggande materialet ett lågkorrosivt kromnickelstål [18% Cr, 10% Ni], en kvalitet som vanligen kallas "syrafast".
Carola
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 21 mars 2012 - 11.06:   

Ok, tack så mycket för svaren.
Dom är ej köpta utan är gammal dopgåva tror jag, enda jag kan komma på då är att "A" har med efternamn att göra vilket jag finner ganska trist med tanke på att Andersson inte är något direkt unikt och kul namn =)
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1714
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 21 mars 2012 - 13.01:   

Man kan se saker på så många olika sätt. Glöm att "se" bara A, vad ser du annat?

Jag ser förutom ett A även ett I/J ett H och ett L t.ex. JHL eller hur man nu vill se det, alltså vad ser du eller vill se :-)?