Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2012-november-16 » Trenger hjelp  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2012-september-19Qrts19-9-12  12:14 
Arkivera tills 2012-september-21Qrts21-9-12  21:39 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Peter H
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 23 september 2012 - 19.22:   

Ber att få hänvisa till "Art Nouveau Domestic Metalwork from Wûrttembergische Metallwarenfabrik" utgiven av Antique Collectors´Club. Där finns bl a en förteckning över "The Marks". Detta apropå att man kanske inte alltid kan förlita sig på Internet.
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1850
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 23 september 2012 - 19.50:   

Precis Peter H och jag vet att det här diskuterade märket inte finns i nämnda boks lista över av WMF använda märken. Boken är en mycket bra källa över WMF's förehavanden. Somilga bara inte will förstå att alla möjliga "WMFX" bokstavskombinationer inte nödvändigtvis är äkta WMF!
Peter H
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 24 september 2012 - 11.24:   

Jag kan tänka mig att WMF:s framgångar ledde till att andra tillverkare plagierade WMF:s stämplar.Vad tror ni andra om det?
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1851
Registrerat: 8-2009
Skickat måndag den 24 september 2012 - 15.49:   

Det är precis såsom du tänker dig det. Därför figurerar dessa "falska" WMFX stämplar på föremål. Men som sagt när folk inte will tro det.
Thot
Medlem
Användarnamn: Thot

Meddelande nummer: 2057
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 25 september 2012 - 16.31:   

Jeg vet ikke hva jeg skal tro, tycker den ser ekte ut.

Finnes det noe sted på internett man kan lese om
forfalskninger av WMF?
Mina tankar
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 7 oktober 2012 - 10.35:   

Hitta denna tråd och gjort några reflektioner.

Alla WMF-stämplade (utan struts) föremål är så gott som undantagslöst i utpräglade nystilar och de förekommer i rätt så omfattade mängd så denna tillverkare har haft en väldigt omfattande produktion. Alla artiklar från denne WMF (utan struts) håller hög kvalité. Så det är en tillverkare med en mycket omfattade och högkvalitativ tillverkning av föremål i nystilar, d.v.s sent 1800-tal. Men varför tycks inget vara känt om denne WMF (utan struts)?

Men å andra sidan ser man så gott som aldrig föremål i nystilar med stutsstämpeln utan strutsstämplade föremål ä så gott som undantagslöst i Jugend i alla dess varianter.

Har ett mycket starkt minne att jag läst att strutsstämpeln infördes 1892 och det var en pålitlig källa i tryckt form. Men många skrifter har passerat sedan jag läste den uppgiften så jag kan tyvärr omöjligen dra mig till minnes var jag läste det och hitta källan.

Kan någon falsifiera ovanstående genom bilder av föremål och stämplar och bilder ur böcker vore jag mycket tacksam.

Att det skulle funnits två eller flera tillverkare som alla använde stämpeln WMF i olika former vid samma tid och antagligen i samma land, d.v.s Tyskland, utan att det skulle vara dokumenterat på något vis känns ologiskt och långsökt. Att det skulle vara någon form av renommésnylteri känns också fel för WMF-stämplade (utan struts) föremål är av minst lika hög kvalité som de med strutsstämpeln håller och definitivt av en kvalité som kan stå på sina egna ben.
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1855
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 7 oktober 2012 - 13.29:   

Inget fel på att spekulera, men det finns tyvärr ingen bevisföring. Tills dess förblir nämda WMF?-stämplars ursprung oklart. Så inte att undra på att "vem är vem"?

Tysklands produktion på försilvrade föremål är så enorm, att man bara baxnar. Så har vi problemet med att inga "nysliver"-stämplar har registrerats någonsin och både nationell och internationell stämpelstandard saknas.

På tyska silverstämplar finns det dock någon ordning men mycket är ännu oklart med dem också.

Javisst ja, WMF strutsstämpel (det finns 4 olika)introducerades 1880 och avskrevs 1925. Efter det stämplade fabriken WMF men inte linje utan med W stående på M och F med olika smärre variationer. Så finns det alldeles nya stämplar bl.a. en ny struts, som jag inte har koll på. De är så färska, att de är helt ointressanta.