Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2012-november-16 » Orientaliska "silver" föremål, vad är det?  

Författare Meddelande
Dana
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 2.06:   

Hej, jag har de här två orientaliska "silverföremålen", en halvstor skål och en mugg. Kan vara att det är billiga turistsouvenirer, men skålen är välarbetad och lätt för sin storlek, muggen är lite mer plåtig. Det skulle bara vara intressant att veta vad stämplarna under betyder? Tacksam för svar!

o1
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 2317
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 6.53:   

det er fra Thailand - og er sikkert souveniers. Materiale kan være sølv. Jeg har en skål som denne - ingen stempler, men det er sølv.
lite hjälp
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 8.41:   

Du måste lägga bilderna på stämplar och föremål i samma tråd. Din stämpeltråd är ganska förvirrande
Kopierar från din andra tråd

1

2
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 2143
Registrerat: 9-2009
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 10.35:   

Det blir rörigt, men jag kopierar över mitt inlägg från den andra tråden hit, även om Hose redan konstaterat att det skulle kunna vara Thailand.

De visade bilderna är inte stämplar utan graveringar. Det verkar att vara graveringar för att ihågkomma ett eller annat. Vad jag kan se är det latinska bokstäver och kanske namn på varje sida om siffran 1. Den undre raden skulle kunna vara jubileumsår, även om åtminstone 8 år verkar udda. Om man kan komma på i vilket språk "år" börjar på "U" i "15 U" kan man kanske finna ursprunget.
Det hade varit bra med lite mer upplysningar som vad är det för föremål, är det ett loppisfynd eller finns det någon närmare kännedom om föremålet för att underlätta för oss att lämna ett vettigt svar. En fråga ställs i ord, inte i två bilder!

Jag ser inte språket Thai i inskriptionen; kanske är det souvenirer som senare graverats i hemlandet till minne av 8 resp 15 semesterresor till Thailand? Man kan gissa på vad som helst ännu så länge.........
Dana
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 14.06:   

Tack för svar, jag lyckades inte få in alla tre bilderna i samma tråd. Jag vet inget om dem, köpta på loppis. Skålen är så pass välarbetad, att jag tyckte det var konstigt om man hade gjort sig så mycket besvär på ett oädelt material. Men någon annan stämpel har jag inte lyckats hitta. Enda sättet är väl att testa dem, men hur gör man det?
Peter H
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 17.06:   

Fråga en guld- / silversmed. Jag tror de kan testa.
probering
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 17.41:   

Eller en auktionsfirma, eller pantbank
Hose
Medlem
Användarnamn: Hose

Meddelande nummer: 2318
Registrerat: 8-2009
Skickat fredag den 26 oktober 2012 - 19.04:   

Jeg sætter lige en skål ind her. Skål er traditionel. Den står udenfor husene, vandrerer som passerer bydes velkomne og kan tage en drik vand.
Den historie har jeg hørt, om den er rigtig ??


En venlig tanke at man byder fremmede velkommen, med sølv.