Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2013-januari-23 » Hjälp av allmän info av samorodok cigarettetui  

Författare Meddelande
John L
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 10 januari 2013 - 13.48:   

Hej vänner,
Jag undrar lite om följande objekt, ett silver cigarettetui i samorodok-teknik. Så som jag tolkar stämplarna är det Finskt från staden Åbo, tillverkat 1956 och av en guldsmed som vid den tiden hette Miettinen & Nurmi. Har förstått att dessa i samorodok är lite mer ovanliga än "vanliga" silveretuier, vad kan tänkas vara värdet på denna mellan tumme och pekfingret. Så som jag förstår det så är de ryska varianterna de mest värdefullaste men med tanke på ovanligheten borde ju denna också ha ett värde=)
Får inte in mina bilder från datorn men mitt etui är exakt likadant som detta på bilden men med årstämplen C7 istället för B7..


Tacksam för feedback
Qrts
Medlem
Användarnamn: Qrts

Meddelande nummer: 1984
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 10 januari 2013 - 14.10:   

Du får nog in dina bilder bara de inte är för stora max 600. Klicka på "Bifoga följande" tv om "Förhandsgranska meddelande" och följ instruktionerna.

Det som nu kan sägas är, att det fanns en Miettinen/ Nurmi i Äbo 1947-1960. De stämplade M&N.
Värdet skall du inte kolla här, det blir till ingenting. Kolla auktionshus, Tradera, Huutonet, pantbanker mm. De vet mycket mera om värden. "Värdet" är dessutom ett relativt begrepp.